17 milliárd lőterekre

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 6.

Belpol

Vigyázz, kész, indul a lőtérfejlesztési program!
false

A következő évben 40 új lőtér épül, és további 67-et megterveznek – áll az új kormányhatározatban. A lőtérfejlesztési programra első körben 17 milliárdot, majd még 1,2 milliárd forintot (utóbbit kiviteli tervekre) szán az államkassza.

A határozatot Orbán Viktor jegyzi, és a programban a Honvédelmi Sportszövetség vesz részt. A tervek szerint lőtérfejlesztés csak állami tulajdonú ingatlanokon követhető el, a beruházások építtetője a Nemzeti Sportközpontok lesz.

A lőtérprogram valószínűleg csak az első lépés, a Fidesz-kormány militarista tervei nagyobbra törőek:

Védd magad!

Egyre jobban szereti a katonásdit a kormány: 197 lőteret, húsz­ezer tartalékos katonát, s belőlük minden járásban területvédelmi egységeket szeretne látni, hogy a lakosság „szükség esetén jól motivált és nagy ellenálló képességű ellenfélként” léphessen fel.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?