486 millió forintért szerződött Habonyékkal nemrég a Szerencsejáték Zrt.

szerző
Nagy Gergely Miklós
publikálva
2016. jún. 03., 12:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Továbbra is ömlik a közpénz a Lokálba és Orbán tanácsadójának cégébe. Már bőven 1,5 milliárd forinton túl járnak, legutóbb majd félmilliárdot kaptak egy állami cégtől.

Két hete szúrta ki a valasz.hu azt a puszta szemmel jól látható tényt, hogy Habony Árpád ingyenes fővárosi hetilapjában, a Lokálban mennyi szerencsejátékos (és más állami) hirdetés volt. Ebben tulajdonképpen semmi meglepő nincs, hiszen legteljesebben épp mi szedtük össze pár hónapja ezelőtt, hogy Habony cége, a Lokált is kiadó Modern Media Group még az indulás előtti teljes évben elérte az egymilliárdos állami megrendelést – a lap lelkesen is szórja a kormánypropagandát, ahogy azt márciusi cikkünkben több példán keresztül is bemutattuk. És bizony pont a Szerencsejáték Zrt. volt a legnagyobb megrendelő: akkor azt a tájékoztatást kaptuk közérdekű adatigénylésünkre, hogy 2015-ben a cég és a kiadó „20 darab dupla oldalas különleges hirdetési, 3 darab négyoldalas különleges kabát hirdetési, illetve 13 darab sportrovat-támogatási egyedi hirdetési összeállításra kötöttek szerződést összesen 306,9 millió forintért”.

false

 

Fotó: MTI

Most is megkerestük a Szerencsejáték Zrt.-t, hogy ezúttal mennyire szerződtek Habony Árpád lapjával, és közérdekű adatigénylésünkre ezúttal is készségesen és időben válaszoltak. Ezt írták:

„A Szerencsejáték Zrt., a tulajdonosi jogokat gyakorló MNV Zrt. Igazgatóságának hozzájárulásával kiírt pályázat eredményes lefolytatását követően, a Társaság 2016. évi médiatervezési és -vásárlási feladatainak ellátására a Trinity Communications Kft.-vel kötött – kizárólagosságot nem biztosító – keretszerződést a 2016. március 1-től december 31-ig tartó időszakra. Ennek a keretszerződésnek terhére a Szerencsejáték Zrt. a Lokál hetilapban, valamint a június elejétől megjelenő Lokál napilapban 108 db egyedi hirdetés megjelentetéséhez kapcsolódó felületet rendelt meg nettó 383 millió forint értékben a 2016. április és december 31. közötti időszakra vonatkozóan.”

Mai programok
Az említett nettó összeg bruttó értéke ez esetben 486,41 millió, csaknem félmilliárd forint, azaz ezzel együtt már elhagyták a 1,5 milliárdos állami megrendelést az egy évvel ezelőtti indulásuk óta. (Ehhez jönnek még hozzá a MVM új kampányának hirdetései mintegy 23 millió forint értékben, amit a 444.hu írt meg.)  Azt pedig az RTL Klub tudta meg a napokban, hogy Habony Árpád és Győri Tibor cége, azaz a Modern Media Group 2015-ben 800 milliós bevétel mellett (ez az összeg nem zárja ki a Narancs korábbi 1 milliárdos kalkulációját, mivel azok a megrendelések átcsúszhattak a 2016-os ébre is – N.G.M.) mintegy 200 millió nyereséget termelt.

És ez még csak a kezdet.

Sajtóhírek szerint ugyanis hamarosan épp Habony napilappá alakuló Lokálja léphet a Simicska Lajos tulajdonába tartozó, szintén ingyenes Metropol helyébe: ezt fogják osztogatni úton-útfélen. Akkor pedig még több állami hirdetés jöhet!

szerző
Nagy Gergely Miklós
publikálva
2016. jún. 03., 12:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  sajdik
  2016. június 04., szombat 14:33
  Ne tessék idegeskedni. Szabadrablás van. Amire Orbán egyenesen a néptől kapta a felhatalmazást. Azt ugyanis évtizedek óta pontosan lehetett tudni, hogy Orbán egy velejéig romlott, hazug, tolvaj gazember, a népnek ez viszont mindig is egyértelműen imponált.

  A nép nyelve a hazugság, ezen beszél maga is, és a nép is lop reggeltől estig. Megértik egymást, egy vérből valók, nekik mindig is Orbán kellett.

  Demokrácia van, és nép választott vezetője pedig pont azt csinálja, mi a nép szívének kedves. Hol itt a probléma?

 2. 2
  MonaLujza
  2016. június 04., szombat 11:15
  Alakítják a mélyről gyüttek "arisztokráciáját" magyar módra a volt kommunista munkás-paraszt diktatúra kicsi fiai. Már megtanultak késsel villával enni, és úgy tesznek, mintha nem alumínium kanállal szürcsöltek volna gyerekkorukban a lepukkant panelben. (És a párttagkönyvek is elvesztek...) Ez lesz a mi új arisztokráciánk, teli "nemes" értékekkel.
 3. 1
  Aptyuka
  2016. június 03., péntek 14:46
  Na most ehhez nem tudok hozzászólni.
  AK 47-t hol lehet olcsón venni?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Veszélyes precedens”
Interjú Sarkadi Balázs akadémikussal
Hol tart a vizsgálat?
Trump és Oroszország
Interjúk
Wim Wenders, Rutkai Bori, Ziggy Marley
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország