A Dürer Kert is betagozódott a NER-be

  • narancs.hu
  • 2018. július 20.

Belpol

Garancsi István cége lett a boldog új tulajdonosok egyike.

Csendes és hosszadalmas felszámolás után új gazdát talált az egykori ELTE-épület, amely a Városliget szomszédságában többek közt a Dürer Kertnek és egyéb zenei próbatermeknek, vendéglátóhelyeknek, irodáknak ad helyet.

A 36,8 ezer négyzetméteres területnek már májusban résztulajdonosa lett a nem sokkal előbb alapított Dürer Befektetési Kft., amely szép lassan magába fogadta a NER-közeli cégeket, írja a 24.hu. A székesfehérvári futballklub tulajdonosaként is ismert Garancsi István a Garhartt Invest Zrt.-vel lett részese az ingatlantulajdonlásnak, mellette pedig a résztvevőiket jól rejtő Mészáros Lőrinc-közeli magántőkealap gyakorolja a tulajdonosi jogkört.

A Liget-projekt miatt még kiemeltebb és értékesebb a terület, amelyen tervezhetnek múzeumot, luxusszállodát vagy fürdőt is, a tulajdonosok céljairól azonban egyelőre mit sem tudni. A 24.hu annyit tudott meg az Ajtósi Dürer sori épületek bérlőiről, hogy a szerződéseiket már megújították, amelyek alapján 30 napos felmondási idővel bármikor utcára tehetik őket.

Figyelmébe ajánljuk