A Jobbik szerint a kormányhivatal elkezdte lekaparni a plakátjaikat

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 26.

Belpol

Orbán Viktorék erővel eltávolítják a legitim politikai üzeneteket – mondja Vona.

A kormányhivatal kezdte el lekaparni és átragasztani Zalaegerszegen a Jobbik saját, tehát a párt tulajdonában álló plakáthelyein lévő üzeneteit – jelentette be kedden rendkívüli sajtótájékoztatóján Szilágyi György. A jobbikos politikus elmondása szerint – tudósít a Magyar Nemzet – a zalaegerszegi kormányhivatal kiadott egy határozatot erről az intézkedésről, a párt szerint ugyanakkor ez egyértelműen törvénysértő.

false

 

Fotó: Facebook/Vona Gábor

Tegnap is írtunk róla, hogy a Jobbik bejelentette: megtalálta a módot a Fidesz plakáttörvényének kijátszására: 1100 reklámfelületet vásároltak, így a tulajdonukba került reklámeszközöket nem kell bérelniük, vagyis nem vonatkozik rájuk a kormány kierőszakolt törvénye.

A kormány ezek szerint a kormányhivatalokon keresztül reagál a trükkre, ugyanis a hvg.hu szintén mai cikke szerint azokat a hivatalosan magánszemélyek által bérelt, de a jobbikosokra nagyon hasonlító plakátokat is leszedetnék, amelyeken gengsztként ábrázolják Orbánt és legfőbb szövetségeseit. A hvg.hu információi szerint ugyanis a megyei kormányhivatalok egymás után kézbesítik Simicska Lajos reklámcégének azokat a határozatokat, amelyben jogszabálysértőnek nevezik a jelöletlen plakátokat.

false

Vona Gábor a Facebookon így reagált: „Orbán Viktor eddig is paranoiás módon félt a Jobbiktól. Számtalan aljas, hazug eszközt vetettek be ellenünk (hazugságkampányok, lejárató akciók, törvénytelen megfigyelések), de ma odáig süllyedtek, hogy erővel eltávolítják a legitim politikai üzeneteket.”

Figyelmébe ajánljuk