A Momentum akár már most vasárnap is bejuthatna a parlamentbe

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 12., 18:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Pár hónapja léptek a nyilvánosság elé, de már beérték az LMP-t és a DK-t is.

Négy százalékon áll a Momentum a Závecz Research felmérése szerint, írja az Index. A felmérés május első hetében készült, tehát benne van a Momentum május elsejei, tízezres tüntetésének a hatása is. A teljes népességre vetítve áll négy százalékon a Momentum, ami az LMP és a DK szintje. Korában a Medián két százalékon mérte a pártot. A felmérés szerint a Fidesz támogatottsága nem változott, az továbbra is 27 százalék.

Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével készült interjúnkat az eheti Magyar Narancsban olvashatják.

 

A rabló, korrupt politikusokat el fogják számoltatni - Interjú a Momentum elnökével a friss Narancsban

Fekete-Győr András: 2018-ra nekünk kell a legerősebb párttá válnunk A Magyar Narancs legújabb számában olvasható interjúban Fekete-Győr András a Momentum szervezetépítéséről, a megfélemlített társadalomról, lehetséges és nem lehetséges politikai szövetségekről, a nyomasztó kormányzati propagandagépezet ellensúlyozásáról beszél. Rövid részlet a beszélgetésből: Fekete-Győr András Fotó: Sióréti Gábor Magyar Narancs: Hogyan lehet felkészülni a kormányzati támadásokra?

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 12., 18:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3 szegedi789
  szegedi789
  2017. május 12., péntek 20:14
  Az árulkodó jelre alapozott előzetes vélekedés nem hangzik oly' nagyon egzaktnak, sonk, nem de ???
  Az egykori fidesz szavazó egykor talán volt eszdéesz-, horngyula- stb. szavazó volt. Nyolcmillió emberről most csak annyit állapítanék meg, önnel szemben egy csöppet visszafogodtabban, miszerint ma fidesznek van 1,5-2 millió szavazója, aki ezek szerint tűzön-vizen, ha esik-ha fúj, fideszre szavaz. Fidesz meg kb. ennyivel be is éri ...
  Kiábrándult szavazókra alapozni választási stratégiát, húúúú, ez aztán az ÖRDÖGI TERV egy demokráciában, vagy pontosabban nálunk ! Húúúúúú! Mintha a baloldalon sem lenne olyan vélekedés, hogy orbán-rezsim meghaladására a két (?) politikai térfél mérsékelteinek kiegyezésére lenne szükség ? Meg egyébként is egy nem rétegpárt, hanem mondjuk egy néppárt mit is tehetne az ön mércéjével ??? Persze, ha megvan az ön mesterterve ... akkor miért gyötröm magam sorai olvasásával ? Ja, és most mi az ellenszenves : az utópizmus ? populizmus? liberalizmus? modernizáció ? nép-nemzeti formáció ? Előzetesen jó lenne eldönteni, mert ennyi alkotóelemmel, kedves sonka, kicsit billegős lesz az ön ördögi mesterterve, túlfeszített lényeglátása. Egyébként, már ott nem tudok az ön goldolatmenetével együtt haladni, hogy a 2017-es fidesz irányából belelát mindent a 3dik köztársaság hajnalán létező fideszbe... Maximum az ön fidesz iránt tanusított érzelmeit, elfogódottságát vélem kiolvasni... És így nehezen jósolnék , még '18-ra is !, bármilyen biztos forgatókönyvet a momentumnak (is) ...
  1-es kommentemhez tehát kielégítő és kellően pontos példatárral tetszett hozzájárulni.
  Köszönöm. A brekegéssel meg nem tudok mit kezdeni.
 2. 2 KassaiSonka
  KassaiSonka
  2017. május 12., péntek 19:30
  A teljesen hülye és rosszindulatúan idióta kommentek dacára sem kell ettől a falnak menni. Az utolsó centiig igazolódik az a sok árulkodó jelre alapított előzetes vélekedés, hogy a Momentumot eleve a kiábrándult fidesz-szavazók táborára bazírozták. Vagyis annak az eszmekörnek a továbbvitelére szánták mentorai, amit Orbán évtizedek óta elhagyott, és csak ők mozdultak meg ismét és most is.

  A dezsavü maximálisan indokolt. Ugyanaz a nemzeti csomagolópapírba bugyolált vadul liberális, progresszív és modernizációs elképzelésekkel megtűzdelt gondolkodásmód, mint ami a Fidesz kezdeti állapotát jellemezte és amivel önmagában persze nem is lenne semmi probléma.

  A gond csak annyi, hogy valójában ugyanúgy minden reális megvalósíthatóságot nélkülöző parttalan ígérgetés ez is, mint a kezdő Fideszé volt, és legalább annyi gyanús momentum kereng a Momentum körül is, mint anno a kezdő Fidesz körül.

  Ezt a viccet már eljátszották egyszer. Az előadóját úgy hívták, hogy Orbán Viktor, és egyelőre semmi jele annak, hogy a Momentum előadásának más vége is lehetne, mint elődjének.

  Még egyszer: A Momentum nem egy javított Fidesz. A Momentum a kezdő Fidesz tükörmásolata, és úgy is lett megcsinálva, gyakorlatilag ugyanazok által. Mi tagadás, nekem nagyon ellenszenves ez a legújabb nép-nemzeti formáció, bár a többi is az volt. Álságot, hamisságot, érdekvezéreltséget látok bennük, és lesz majd még kereszténykedés is, csak tessék türelemmel lenni.

  Lehet folytatni a hülye brekegést. 3. 1 szegedi789
  szegedi789
  2017. május 12., péntek 19:22
  Nyilván '18-ig határ a csillagos ég... Hihi. Bár az ellenzéki oldal széttöredezettsége mellett, nyilván a "hangulatnak" és "színvonalnak" különösen jót tesz majd egy rakás bejutással küzködő párt... A momentum a fidesz kreálmány c. összeesküvést az ide kommentelők már rég ismerik. Sokan örömmel terjesztik. De tavaszig... Húúú, lesz itt lényeglátás dögivel...

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Díjemelésre várva
Budapesti taxihelyzet
Interjúk
Setét Jenő, Arundhati Roy, Sándor Anna
Könyvmelléklet
Michael Chabon, Móra Ferenc, Sikerlista
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra