A Momentum akár már most vasárnap is bejuthatna a parlamentbe

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 12., 18:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Pár hónapja léptek a nyilvánosság elé, de már beérték az LMP-t és a DK-t is.

Négy százalékon áll a Momentum a Závecz Research felmérése szerint, írja az Index. A felmérés május első hetében készült, tehát benne van a Momentum május elsejei, tízezres tüntetésének a hatása is. A teljes népességre vetítve áll négy százalékon a Momentum, ami az LMP és a DK szintje. Korában a Medián két százalékon mérte a pártot. A felmérés szerint a Fidesz támogatottsága nem változott, az továbbra is 27 százalék.

Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével készült interjúnkat az eheti Magyar Narancsban olvashatják.

 

A rabló, korrupt politikusokat el fogják számoltatni - Interjú a Momentum elnökével a friss Narancsban

Fekete-Győr András: 2018-ra nekünk kell a legerősebb párttá válnunk A Magyar Narancs legújabb számában olvasható interjúban Fekete-Győr András a Momentum szervezetépítéséről, a megfélemlített társadalomról, lehetséges és nem lehetséges politikai szövetségekről, a nyomasztó kormányzati propagandagépezet ellensúlyozásáról beszél. Rövid részlet a beszélgetésből: Fekete-Győr András Fotó: Sióréti Gábor Magyar Narancs: Hogyan lehet felkészülni a kormányzati támadásokra?

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 12., 18:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3 szegedi789
  szegedi789
  2017. május 12., péntek 20:14
  Az árulkodó jelre alapozott előzetes vélekedés nem hangzik oly' nagyon egzaktnak, sonk, nem de ???
  Az egykori fidesz szavazó egykor talán volt eszdéesz-, horngyula- stb. szavazó volt. Nyolcmillió emberről most csak annyit állapítanék meg, önnel szemben egy csöppet visszafogodtabban, miszerint ma fidesznek van 1,5-2 millió szavazója, aki ezek szerint tűzön-vizen, ha esik-ha fúj, fideszre szavaz. Fidesz meg kb. ennyivel be is éri ...
  Kiábrándult szavazókra alapozni választási stratégiát, húúúú, ez aztán az ÖRDÖGI TERV egy demokráciában, vagy pontosabban nálunk ! Húúúúúú! Mintha a baloldalon sem lenne olyan vélekedés, hogy orbán-rezsim meghaladására a két (?) politikai térfél mérsékelteinek kiegyezésére lenne szükség ? Meg egyébként is egy nem rétegpárt, hanem mondjuk egy néppárt mit is tehetne az ön mércéjével ??? Persze, ha megvan az ön mesterterve ... akkor miért gyötröm magam sorai olvasásával ? Ja, és most mi az ellenszenves : az utópizmus ? populizmus? liberalizmus? modernizáció ? nép-nemzeti formáció ? Előzetesen jó lenne eldönteni, mert ennyi alkotóelemmel, kedves sonka, kicsit billegős lesz az ön ördögi mesterterve, túlfeszített lényeglátása. Egyébként, már ott nem tudok az ön goldolatmenetével együtt haladni, hogy a 2017-es fidesz irányából belelát mindent a 3dik köztársaság hajnalán létező fideszbe... Maximum az ön fidesz iránt tanusított érzelmeit, elfogódottságát vélem kiolvasni... És így nehezen jósolnék , még '18-ra is !, bármilyen biztos forgatókönyvet a momentumnak (is) ...
  1-es kommentemhez tehát kielégítő és kellően pontos példatárral tetszett hozzájárulni.
  Köszönöm. A brekegéssel meg nem tudok mit kezdeni.
 2. 2 KassaiSonka
  KassaiSonka
  2017. május 12., péntek 19:30
  A teljesen hülye és rosszindulatúan idióta kommentek dacára sem kell ettől a falnak menni. Az utolsó centiig igazolódik az a sok árulkodó jelre alapított előzetes vélekedés, hogy a Momentumot eleve a kiábrándult fidesz-szavazók táborára bazírozták. Vagyis annak az eszmekörnek a továbbvitelére szánták mentorai, amit Orbán évtizedek óta elhagyott, és csak ők mozdultak meg ismét és most is.

  A dezsavü maximálisan indokolt. Ugyanaz a nemzeti csomagolópapírba bugyolált vadul liberális, progresszív és modernizációs elképzelésekkel megtűzdelt gondolkodásmód, mint ami a Fidesz kezdeti állapotát jellemezte és amivel önmagában persze nem is lenne semmi probléma.

  A gond csak annyi, hogy valójában ugyanúgy minden reális megvalósíthatóságot nélkülöző parttalan ígérgetés ez is, mint a kezdő Fideszé volt, és legalább annyi gyanús momentum kereng a Momentum körül is, mint anno a kezdő Fidesz körül.

  Ezt a viccet már eljátszották egyszer. Az előadóját úgy hívták, hogy Orbán Viktor, és egyelőre semmi jele annak, hogy a Momentum előadásának más vége is lehetne, mint elődjének.

  Még egyszer: A Momentum nem egy javított Fidesz. A Momentum a kezdő Fidesz tükörmásolata, és úgy is lett megcsinálva, gyakorlatilag ugyanazok által. Mi tagadás, nekem nagyon ellenszenves ez a legújabb nép-nemzeti formáció, bár a többi is az volt. Álságot, hamisságot, érdekvezéreltséget látok bennük, és lesz majd még kereszténykedés is, csak tessék türelemmel lenni.

  Lehet folytatni a hülye brekegést. 3. 1 szegedi789
  szegedi789
  2017. május 12., péntek 19:22
  Nyilván '18-ig határ a csillagos ég... Hihi. Bár az ellenzéki oldal széttöredezettsége mellett, nyilván a "hangulatnak" és "színvonalnak" különösen jót tesz majd egy rakás bejutással küzködő párt... A momentum a fidesz kreálmány c. összeesküvést az ide kommentelők már rég ismerik. Sokan örömmel terjesztik. De tavaszig... Húúú, lesz itt lényeglátás dögivel...

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

A közvélemény-kutató a választásokról
Interjú Závecz Tiborral
Riport
Diáktüntetők Orbán ellen
Mit tehet az egyes polgár?
Schein Gábor írása
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra