A pécsi Fidesz markáns elutasításra kéri a lakosságot

  • narancs.hu
  • 2017. december 8.

Belpol

Hoppál Péter hógömbökben avat, utána megmondja a tutit.

Hoppál Péter amikor csak lehet, szerepel, és lelkesen igyekszik pártja iránti feltétlen elköteleződését úton-útfélen hangoztatni.

Közben személyi kultuszát is igyekszik építeni, tegnap óta például karácsonyfadíszként díszeleg, ma viszont megmondó emberként funkcionál.

Fidesz pécsi elnöksége arra kéri a város polgárait, vállalkozásait és szervezeteit, hogy ne adjanak lakhelyet a baranyai megyeszékhely ingatlanjaiban a Soros György-féle kampányközpontnak.

Az ügyről sajtótájékoztatót is tartottak, ahol Hoppál Péter arról beszélt, hogy a közelmúltban mintegy 130 millió forintot kapott Az emberség erejével elnevezésű pécsi alapítvány Soros György szervezetétől. 
Nyirati András, a pécsi alapítvány elnöke az M1 szombat esti Híradójában azt mondta: a pénzt a dunántúli régió civil szervezeteinek megerősítésére kapták, és a támogatási szerződést már alá is írták.

Hoppál Péter – aki a baranyai megyeszékhely fideszes országgyűlési képviselője is – azt hangsúlyozta, hogy a „Soros-kampányközpont” tevékenysége „egyenesen szembemegy azzal a szándékkal, amelyet a magyar emberek elsöprő többsége támogat és fontosnak tart a jövőnk szempontjából”. Ezért a Fidesz pécsi elnöksége a december 14-i közgyűlési ülésre olyan határozati javaslattal készül, amelyben „markánsan elutasítják” a város lakóinak nevében a „Soros-kampányközpont” pécsi létesítését – emelte ki a politikus.
Hoppál Péter azt mondta, nagyon könnyű levezetni, hogy miért éppen az országgyűlési választások előtt négy és fél hónappal és milyen szándékkal érkezik ilyen „óriási támogatás”. „Kikövetkeztethető volt, hogy amennyiben a magyar emberek a kormány által indított nemzeti konzultáción jelentős számban vesznek részt, azt a témában megszólított Soros-szervezetek nem fogják szó nélkül hagyni” – fogalmazott, majd felidézte, hogy mintegy 2,3 millió konzultációs ív érkezett vissza. 
„A pécsiek tudják és értik, hogy mi a kockázata annak, hogyha a Soros-terv részeként a határt védő kerítés lebontásáig is hajlandóak lennének bizonyos szervezetek szerepet vállalni” – hangoztatta a politikus, egyúttal leszögezte: továbbra is kiállnak a kormányzati intézkedések mellett, azok eredményeit megvédik.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?