Orbán Ráhellel és férjével is tárgyalt a török oligarcha

  • narancs.hu
  • 2016. június 1.

Belpol

Bemutatjuk a török multimilliárdost, aki egyaránt bejáratos Erdoğanhoz és Orbánhoz. Parádés portrécikk az e heti Narancsban.

Ismerjék meg az egyik leghíresebb török oligarchát, Adnan Polatot! A lenti felvételen éppen Recep Tayyip Erdoğan török diktátorral tekintenek meg egy labdarúgó-mérkőzést.

Orbán Viktornak a török foci világában járatos Mészöly Kálmán mutatta be a milliárdos üzletembert még 2005-ben. Adnan Polat és a Fidesz elnöke ezután kiadós sétákat tett Isztambulban, és azóta is találkoztak kettesben. De a viszony sokkal több magánérdekű barátságnál: Adnan Polat mára a magyar kormány fontos szövetségese lett. A tulajdonában álló magyar nemzeti kereskedőházakon keresztül irányítja a kétoldalú üzleti kapcsolatokat, miközben cége milliárdokat kap homályos célokra a kormánytól. Az irodaháza ad otthont az egész isztambuli magyar diplomáciának. Másrészt pedig egyre látványosabban jelen van a magyar ingatlanpiacon. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Tiborcz Istvánnal kapcsolatba hozott kastélyvásárlásokban benne van, de az Orbán Viktorral, annak lányával és vejével folytatott személyes tárgyalások ennél szorosabb viszonyt sejtetnek.

Ennek jár utána aktuális számunkban Urfi Péter cikke. Címlapsztorinkban nemcsak azt mondjuk el, hogy Adnan Polat és emberei miről tárgyalhattak Tiborcz Istvánnal és Orbán Ráhellel, de a találkozókról fényképeket is közlünk.

A fent említett szereplőkön kívül egy FBI által korábban körözött szaúdi olajmágnást is tartalmaz ez a kiterjedt cégháló, amit a cikkhez készítettünk.

Figyelmébe ajánljuk