Alakul a Botka–Márki-Zay-tengely

  • narancs.hu
  • 2018. február 27.

Belpol

Külön referens lesz felelős a két város közti napi szintű kommunikációért.

„Napi szintű kapcsolattartásról is megállapodhat Hódmezővásárhely és Szeged” – mondta Botka László, Szeged polgármestere egy keddi sajtótájékoztatón, adta hírül a hvg.hu. Botka a vasárnap megválasztott Márki-Zay Péterrel, Hódmezővásárhely új polgármesterével közösen állt ki a sajtó képviselői elé és közölte, külön referenst nevez ki, hogy a két város között folyamatos legyen a kommunikáció.

„Polgármester úrnak egy vadászatot kedvelő elődje azt mondta a tram-train-beruházással kapcsolatban, hogy ez fogja megteremteni az alapját a két város összeolvadásának” – mondta el Botka, majd hozzátette, szerinte a vasárnapi választás ennél szorosabb kapocs, hiszen ezzel „rést ütöttek a fideszes pajzson”.

Márki-Zay emellett hangsúlyozta a két város gazdasági együttműködésének fontosságát is, versenyképességük növelése érdekében. Majd elmondta, a Jobbik éppúgy támogatta őt, mint Botka Lászlóék, ez is mutatja, hogy „ha az ellenzék összefog, és valóban rendszerváltást ígér, akkor azokat is el lehet vinni a választásokra, akik jelenleg nem találnak kedvükre való pártot”.

 

 

Figyelmébe ajánljuk