Karácsony Gergely nyílt levélben hívja Orbán Viktort miniszterelnök-jelölti vitára

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. február 27.

Belpol

Izgulunk, vajon mi lesz a válasz?

Karácsony Gergely nyílt levélben hívja fel Orbán Viktor figyelmét arra, hogy mint "a Fidesz vezetőjének és Magyarország miniszterelnökének kötelessége kiállni és vitában védeni meg az elmúlt nyolc év kormányzását. Pontosan úgy, ahogyan Ön ezt 1998-ban Horn Gyulától, 2006-ban Gyurcsány Ferenctől elvárta. Pontosan úgy, ahogyan első kormányzása után, 2002-ben megtette."

Karácsony azonban úgy látja, ez elől mind Orbán, mind párttársai menekülnek, a Fidesz jelöltjei például egyetlen egy alkalommal sem tették tiszteletüket a Közös Ország Mozgalom által szervezett vitákon. "Aki a vitát nem vállalja, nem egyszerűen gyáva, de nem tiszteli sem ellenfeleit, sem a magyar embereket, sem a magyar demokráciát."

Majd Orbánt idézi, aki 1998-ban, a miniszterelnök-jelölti vitán azt mondta: "a demokráciának az a lényege, hogy mindig legyen alternatíva, amelyek között választhatunk; legyenek programok, amik között, és legyenek személyek, akik között választhatunk." Karácsony ennek szellemében azt írja, bárhol és bármikor készen áll Orbánnal vitázni, akár kettesben, akár más miniszterelnök-jelöltekkel karöltve.

És kéri, reagáljon a felhívásra: "jelölje meg, ki tárgyal az Ön nevében a vita menetéről. Hogy plasztikusabban fogalmazzak: nevezze meg segédjét!"

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk