Alig van ebben az országban valaki, aki nem támogatja az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát

  • - urfi -
  • 2017. április 28.

Belpol

Egy friss közvélemény-kutatásból úgy tűnik, a Momentum ügyesen választott témát.

A 24.hu megrendelésére készített közvélemény-kutatást a Republikon Intézet. A kérdés úgy hangzott:

Ön támogatja-e az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát?

A válaszadók egy ötfokú skálán jelezhették véleményüket: 1. egyáltalán nem támogatja, 2. inkább nem támogatja, 3. támogatja is meg nem is, 4. inkább támogatja, 5. teljes mértékben támogatja, illetve persze olyan is volt, aki nem tudta vagy nem válaszolt.

Képünk illusztráció, a cikk tartalmához semmi köze

Képünk illusztráció, a cikk tartalmához semmi köze

Fotó: MTI

A támogatók fölénye elsöprő, még a fideszesek 48 százaléka is így gondolja, a baloldali-liberális szavazóknak pedig 68 százaléka nyilvánosságpárti. Pártokra lebontott pontos adatokat a 24.hu-n talál, de egy külön nézőpontra hadd hívjuk fel a figyelmet.

Azoknak az aránya, akik „egyáltalán nem” vagy „inkább nem” támogatják az ügynökakták nyilvánosságát, még együttesen is nagyon alacsony. Érdekes módon a bizonytalan pártválasztók körében a legkisebb az ellenzők aránya (8%), de a baloldali és liberális (9%), illetve a jobbikos (11%) szavazók között is alig vannak ilyenek. És még a Fideszben sincsenek többen 16 százaléknál.

Habony Árpádnak lesz dolga bőven, ha a Momentumnak sikerül a közbeszéd középpontjába szuszakolnia a témát, amit az LMP és a Jobbik már régóta nyomat.

Figyelmébe ajánljuk

Kárpáti Judit: A tiszta olaj könyve

"Ahogyan sok más helyen, újfent találkozom a jelenséggel: azt a szót, hogy zsidó, nehezen mondják ki. Nincsen e mögött ártó szándék, ami mögötte van, az pontosan a semmi. A gondolatok hiánya, az erről való gondolkodás hiánya." Kárpáti Judit megrázó írása nem ismert családtagokról, Tiszavasvári egykori izraelita közösségéről.