Az államtitkár annyira meg akarta védeni Lázár János feleségét, hogy muszáj volt kamuznia egy nagyot

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 14.

Belpol

Pedig közben azt állította, hogy ő mond igazat.

A kormány nem tud leszakadni a Hadházy Ákos által egy hete nyilvánosságra hozott ügyről, amely szerint egy olyan alapítvány kapott 1,2 milliárd forintnyi uniós támogatást, amelynek egyik kuratóriumi tagja Lázár János felesége. Az EU-s forrást egy koraszülötteket és azok szüleit segítő mentorhálózat kialakítására kapta a szegedi Korábban Érkeztem Alapítvány, a támogatási szerződést idén nyáron írták alá. Az 1,2 milliárd forinthoz egy fillér önrészt sem kellett hozzátennie a szervezetnek.

A múlt csütörtöki korrupcióinfó után fideszes össztűz zúdult az LMP társelnökére, szombaton szerveztek egy szegedi sajtótájékoztatót is, ahol Lázár János helyettese, Csepreghy Nándor államtitkár azt mondta Hadházynak: „Ha most nem kér itt bocsánatot, akkor ön nem más, mint gazember az egész pártjával együtt.” Azóta kiderült, hogy egy másik alapítvány ugyanarra a feladatra, amelyet Lázárnéék végeznek, csak 600 millió forintot kapott úgy, hogy az ő tervezett költségvetésükben közel sincsenek annyira túlárazott tételek, mint a Korábban Érkeztem Alapítványnál.

Most az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárán volt a sor, aki az Echo Tv-ben próbálta meg cáfolni Hadházy állításait. Schanda Tamás János külön kitért arra, hogy szerinte nem igaz az, hogy 3 mentorházat szeretne bérelni a Korábban Érkezett Alapítvány 80 millió forintért Gyulán, Szegeden és Kecskeméten, ami – ezt már mi tesszük hozzá – egyébként azt jelenti, hogy egy mentorház havi bérleti díja 888 ezer forint, amely például a gyulai ingatlanpiaci helyzetet ismerve elég nagy túlzás. Az államtitkár elmondta, ha az LMP-s politikus kinyitotta volna a megvalósíthatósági tanulmányt, láthatná a pontos részleteket.

Mi kinyitottuk a megvalósíthatósági tanulmányt, és azt találtuk benne, hogy az alapítvány saját maga jelezte, nekik igenis 80 millió forint kell erre a célra úgy, hogy sehol sem említik azt, hogy a három helyszínen kívül máshol is ki akarnának venni bármit is. Íme, a bérleti díjat is jelölő feljegyzés a megvalósíthatósági tanulmányból:

false

 

 

Hadházy: töredékéért csinálja azt egy pécsi alapítvány, mint amelynek tagja Lázár felesége, és 1,2 milliárdot kapott

Itt a folytatása az 1,2 milliárdos ügynek: jogi tanácsadás, szakmai tanulmány, mentorok. Konkrét összegek jönnek! Csütörtökön számolt be az LMP-s Hadházy Ákos legutóbbi korrupcióinfóján, hogy 1,2 milliárd forintnyi állami támogatást kapott egy olyan alapítvány, amely kuratóriumában ott ül Lázár János felesége.

Figyelmébe ajánljuk