Az Index után a Mediaworks is kilép a Magyar Lapkiadók Egyesületéből

  • 2023. december 15.

Belpol

A kormánymédia kivonulása.

Miután csütörtökön kilépett az Index.hu Zrt., pénteken a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mediaworks is otthagyta a Magyar Lapkiadók Egyesületét (MLE). A Magyar Nemzet kormánylap azt írja, a Mediaworks visszahívja tisztségviselőit is az MLE vezető testületeiből.

Az ügy előzménye, hogy az MLE levélben fordult Novák Katalin köztársasági elnökhöz, akit arra kértek: ne írja alá a kedden elfogadott szuverenitásvédelminek nevezett törvényt. Állásfoglalásukban azt írták, a "szuverenitásvédelmi" törvény szerintük „egyrészt szembe megy az Alaptörvény szellemével mind a jogállamiság, mind a sajtószabadság tekintetében.

Mint a 444.hu írja, az állásfoglalás nagy vihart kavart a kormánysajtóban, hiszen eddig ők is tagjai voltak az MLE-nek. A megszállt és elrogánosított Index szolgálati közleményben tudatta, hogy kilép az MLE-ből. Szerda este már a több tucat kormánypárti médiumot tömörítő Mediaworks is közleményben reagált. Csütörtökön még levelet is írtak Novák Katalinnak, szerintük „Kovács Tibor elnök és Havas Katalin főtitkár (a Magyar Lapkiadók Egyesületének vezetői) politikai akciót hajtottak végre, tényleges hatáskörüket messze túllépve jártak el, az Önnek címzett sorok kizárólag az ő egyoldalú és elfogult magánvéleményüket tükrözik.”

A "szuverenitásvédelmi" törvénycsomagot kedden fogadta el parlament, a Fidesz-KDNP-s kétharmad mellett a Mi Hazánk is megszavazta. Független médiumok és több mint 100 civil szervezet tiltakozott a javaslatcsomag ellen, mert az szerintük a hatalom érdekeit védi, miközben megbélyegzi és megfélemlíti a közügyekben aktív állampolgárokat. Orbán a szokásos pénteki rádióinterjújában azt mondta, ez „a zsoldosok tiltakozása”.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk