Az MSZP elnökét nem érdekli, miért mondott le Botka
molnaUr_gyula.png

Az MSZP elnökét nem érdekli, miért mondott le Botka

  • narancs.hu
  • 2017. október 3.

Belpol

Molnár Gyula mintha már el is temette volna az MSZP-t

Molnár Gyula tegnap este a Hír TV Egyenesen című műsorának vendége volt. A beszélgetés apropója természetesen az volt, hogy Botka László a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje hétfőn lemondott.

Botka azzal indokolta lemondását, hogy „Ellenzéki és szocialista erők nem leváltani akarják a NER-t, hanem együtt élni vele”. Botka után Ujhelyi István is, a párt alelnöke s távozott posztjáról.

Ezzel kapcsolatban Molnár Gyula az MSZP elnöke azt mondta „valakik azt szeretnék elérni, hogy a szocialista párt ne legyen ezen a pályán, nekik üzenjük, hogy a mi szavazóink nem vihetők át olyan könnyen máshova.” Szerinte például a Medián közvélemény-kutató cég az MSZP ellen dolgozik, de a baloldalinak tartott sajtó is a szocialista párt ellen van.

Az azonban, hogy kik állnak valójában az MSZP-ellenes szervezkedések mögött, nem érdekli Molnár Gyulát.

„Nem fogok nyomozni, nem az én dolgom“,

mondta az MSZP elnöke, aki szerint Lattman Tamás és Tarjányi Péter„áldozatai vagy szervezői” azoknak az eseményeknek, melyek Botka lemondásához vezettek.

Arra a kérdésre, hogy mi a helyzet akkor ha a párton belül zajlik ez a szervezkedés, Molnár annyit tud mondani: „lelkük rajta”, és ő maga nem gondol erről semmit. Az MSZP elnöke azt sem érti, mi a szenzáció abban, hogy sokak szerint az MSZP-n belül többen is a Fidesz érdekei szerint dolgoznak. Pedig Molnár elismeri, hogy ezen „valakik” munkájának eredménye, hogy Botka László hétfőn lemondott, így a szocialista pártnak nincs miniszterelnök-jelöltje.

Molnár szerint az történt, hogy valakik meghekkelték az MSZP kampányát, ő erről gondol is valamit, de annak nincs jelentősége. Neki azonban eszébe sem jutott lemondani a párt elnöki posztjáról.

A félórás beszélgetés utolsó perceiben hallhatók Molnár Gyula legmegdöbbentőbb mondatai.

Figyelmébe ajánljuk