Az MSZP megszavazza a Sargentini-jelentést

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 10.

Belpol

Szakács László, a párt alelnöke reggel még attól tartott, hogy csúnyát ír majd a kormánymédia, ha megszavazzák a jelentést.

Még délelőtt Szakács László, a szocialista pár alelnöke az ATV-n azon agonizált, hogy a párt tulajdonképpen egyetért a Sargentini-jelentéssel, ugyanakkor számolniuk kell a következményekkel, vagyis hogy a Fidesz propagandagépezete mit ír majd róluk.

MSZP: Álljon a devizahitelesek oldalára a kormány!

Az ATV Start vendége Szakács László elnökhelyettes, MSZP. IRATKOZZON FEL CSATORNÁNKRA: https://goo.gl/uo2kim LÁTOGASSON EL OLDALUNKA: http://www.atv.hu FACEBOOK: https://www.facebook.com/atv.hu INSTAGRAM: https://www.instagram.com/atv.hu

Sopronban ma kihelyezett ülést is tartott a párt, mely után Tóth Bertalan közölte az MTI-vel, hogy az MSZP a magyar kormányról kiállított bizonyítványként értékeli a Sargentini-jelentést, ezért a párt európai parlamenti (EP-)képviselői támogatni fogják annak elfogadását. Az elnökség egyhangúlag úgy értékelte, a Sargentini-jelentés Orbán Viktor kormányának kritikája. A 12 fejezet a jogállam leépítésének kritikáját tartalmazza, az MSZP mind az igazságszolgáltatásra, mind az alkotmányosságra, mind a szociális ügyekre vonatkozó megállapításokkal egyetért – közölte a pártelnök. Elmondta, azt kérték a két EP-képviselőjüktől, hogy kötelezően vegyenek részt a szavazáson, és támogassák a jelentés elfogadását.

Közben Újhelyi István Facebook-posztjában reagált a döntésre: „A Magyar Szocialista Párt elnökségének mai döntése értelmében a párt EP-képviselői meg fogják szavazni a Sargentini-jelentést. Ez hazafias kötelességünk a magyar emberek és Magyarország érdekében.
Amikor az Európai Parlament és az európai közösség a magyarországi jogtiprásokat, a demokratikus intézményrendszer leépítését és az állami szintű korrupciót kéri számon a magyar kormányon, akkor éppen hogy a magyar állampolgárokat védi a Fidesz hatalmi gátlástalanságával szemben.”

Ujhelyi István dr.

A Magyar Szocialista Párt elnökségének mai döntése értelmében a párt EP-képviselői meg fogják szavazni a Sargentini-jelentést. Ez hazafias kötelességünk a magyar emberek és...

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?