Az ORÖ letartóztatott elnöke beismerte a vesztegetést

  • narancs.hu
  • 2022. november 18.

Belpol

Két hete szabadlábon van Agócs János, de nem tért vissza posztjára, és elérhetetlen.

Teljes körű beismerő vallomást tett Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat vesztegetéssel gyanúsított elnöke – közölte a Hvg.hu-val a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). Az ORÖ elnökét augusztus végén vették őrizetbe, majd szeptember elején letartóztatták.

Agócsot azzal gyanúsították meg, hogy 30 millió forintért árulta a saját vezetői tisztségét. Az ügyészség szerint az ORÖ elnöke 2022 nyarán azzal keresett meg több kisebbségi önkormányzati képviselőt, hogy 30 millió forint ellenében átadja részükre az ORÖ elnöki tisztségét. Az Agócs lebuktatásához használt 18 millió forint készpénzt az ügyészség biztosította, ifjabb Farkas László, az ORÖ egyik elnökhelyettese ezt a pénzt egy kecskeméti csárda parkolójában adta át Agócsnak, ahol rögtön el is fogták az elnököt.

A lap szerint a hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt elrendelt nyomozás jelenleg is folyamatban van, a beismerő vallomás megtétele után „a kényszerintézkedés fenntartásának okai megszűntek, ezért a nyomozó ügyészség a gyanúsított letartóztatását megszüntette”. Agócs két hete van szabadlábon, ám elérni nem tudták, az ORÖ elnöki posztjára azonban elvileg visszatérhetne, mert arról nem mondott le és a jogerős elmarasztaló ítéletig erre semmi nem is kötelezi, ám szeptember eleje óta már Lakatos Oszkár vezeti a szervezetet, aki szerint Agócsot „megvezették”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk