Őrizetbe vették az Országos Roma Önkormányzat elnökét, Agócs Jánost

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 31.

Belpol

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást.

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökét, Agócs Jánost az ügyészség vette őrizetbe.

A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése és az elkövető elfogása érdekében összehangolt eljárási cselekményeket hajt végre, amelyek jelenleg is folyamatban vannak.

Az ügyről az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzését követően – várhatóan holnap – ad a vádhatóság részletes tájékoztatást, vagyis

azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy miért vették őrizetbe Agócsot, csak annyit, hogy korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt.

Roma holokauszt - Az ?ldozatokra eml?kezett az Orsz?gos Roma

 
Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke
 
Fotó: Balogh Zoltán/MTI 

Ahogy azt a Népszava alapján lapunk is megírta, az idei országgyűlési választások előtt erős politikai csatározások folytak a roma képviselet ügyében.

„Valaki mindenáron meg akarja akadályozni, hogy a romáknak képviselete legyen az Országgyűlésben” – mondta akkor Agócs. Az ORÖ tavaly novemberi közgyűlésén vereséget szenvedett a kormány emberének tartott Farkas Félix, a Fidesszel szövetséges Lungo Drom jelöltje. Helyette Agócs János lett a parlamenti választáson induló roma nemzetiségi lista vezetője.

Aztán végül nem tudtak dönteni az ORÖ küldöttei a nemzetiségi listáról, ezért a jelenlegi ciklusban nincs önálló roma nemzetiségi képviselet a parlamentben.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.