„Azt hittem, nemcsak harcolni, de célba érni is együtt fogunk” – Orbán Viktor is elbúcsúzott Kerényi Imrétől

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 31.

Belpol

Barátként és harcostársként gondolt magukra.

Ma temették Kerényi Imrét. A búcsúztatáson Orbán Viktor arról beszélt, hogy Kerényi Imre már egy teljes színházi életművel a háta mögött döntött úgy, hogy a magyar közélet szorítójába lép, és a tőle megszokott lelkiismeretességgel és munkabírással a polgári körök mozgalmának szellemi vezére lesz, majd hozzátette: „így lettem a bajtársa, és ő az enyém, és harcoltunk együtt jóban-rosszban”.

Orbán szerint Kerényi Imre nemcsak tudta és hirdette, hogy a kultúránk tart meg minket magyarnak, hanem művelte is ezt a kultúrát.

„Kerényi Imre keresztény magyar férfi volt, és tisztában volt azzal, micsoda becsületbéli kötelességekkel jár mindez” – idézi az MTI Orbánt, aki azt is mondta: „Azt hittem, nemcsak harcolni, de célba érni is együtt fogunk; mert oda fogunk érni nélküled is, de az nem ugyanaz lesz.”

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.