Bezár egy évre az energiaárak miatt a hajdúvidi iskola

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 1.

Belpol

A szülők tiltakoznak, szerintük lenne elég szén a következő télre.

Nem kezdődik el a tanév a Hajdú-Bihar megyei, Hajdúböszörményhez tartozó Hajdúvid általános iskolájában. A tankerület döntése nyomán a diákoknak a hajdúböszörményi iskolába kell bejárniuk.

Az RTL Klub Híradójának tudósítása szerint a szülők, akik néhány napja kaptak értesítést a döntésről, tiltakoznak. Szerintük azért abszurd ez a megoldás, mert az iskolát nem gázzal, hanem vegyes tüzelésű kazánnal fűtik, van is elég szén: a korábbi tanévben véletlenül kétszeres mennyiséget szállítottak az intézménybe. Az épület villamoshálózatát is korszerűsítették.

A szülők nehezményezik, hogy az értesítés nem sokkal a tanév kezdete előtt érkezett. Aggályosnak tartják, hogy a busszal Hajdúböszörménybe utazó alsó tagozatos gyerekeket egyetlen felnőtt fogja kísérni.

Hajdúvid 1978-ig volt önálló település, akkor Hajdúböszörményhez csatolták. Iskolája a Hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskola telephelye. A felső tagozatosok 2007 óta Hajdúböszörménybe járnak iskolába, Hajdúviden az alsó tagozatosok összevont osztályban tanulnak, 19-en.

A Szeretett kisfalunk, Hajdúvid nevű Facebook-oldalon egy hozzászóló megosztotta Tóth Lajos Árpád tankerületi igazgató válaszlevelét, amely a tanítás szüneteltetését indokolja. A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ vezetője azt írja, a döntést „hosszas mérlegelés után” hozta meg. Számításba vette, hogy a felső tagozatosok már 2007 óta buszoznak, hogy vannak a településen olyan gyerekek, akiket szüleik eleve Hajdúböszörménybe, vagy más településre járatnak iskolába, és hogy az intézmény nagy hasznos alapterületéhez képest mindössze 19-en tanulnak benne. Ígéri, hogy az alsó tagozatosokkal Hajdúböszörményben az általuk ismert nevelők is foglalkoznak, és elnézést kért a késői értesítésért. Ahogy írja, „ennek oka, hogy az utolsó pillanatig” próbált optimális megoldást találni.

Az említett Facebook-oldalon egy szülő felhívást tett közzé, azzal, hogy csütörtökön reggel fél nyolckor a helyi szülők és a gyerekek márpedig a hajdúvidi iskola előtt várják a tanév kezdetét.

A leadkép forrása: Hajdúvid Facebook-oldala

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk