Botka után egy héttel: az MSZP már tárgyal Gyurcsányékkal
hiller-istvan.jpg

Botka után egy héttel: az MSZP már tárgyal Gyurcsányékkal

  • narancs.hu
  • 2017. október 10.

Belpol

Gyors megállapodásra számítanak, közös lista is lehet.

Pont egy héttel Botka László lemondása után arról számolt be Hiller István, hogy hétfőn már tárgyalásokat folytattak a DK-val.

Az MSZP választmányi elnöke erről hétfő este a Hír TV Egyenesen című műsorában beszélt. Hiller szerint „hosszú és érdemi“ megbeszélés zajlott a két párt között, és mint mondta „megállapodtunk abban, hogy lesz megállapodás“. A szocialista politikus kifejtette, hogy biztos abban, hogy a 106 egyéni körzetben közös jelöltet fognak állítani Gyurcsány pártjával, de bízik abban, hogy a közös lista is összejön. Gyurcsány távolmaradása immár nem feltétele az együttműködésnek, mert mint Hiller elmondta, az MSZP-nek nem feltételei, hanem javaslatai vannak. Az MSZP politikusa azt is hozzá tette, hogy várhatóan a párt elnöke, Molnár Gyula fogja vezetni az MSZP listáját a 2018-as országgyűlési választásokon.

A tárgyalás tényét Molnár Csaba, a DK alelnöke is megerősítette a műsorban. Molnár szerint kifejezetten jó hangulatú volt a megbeszélés, melyen a szocialisták részéről Hiller mellett részt vett Molnár Gyula és Tóth Bertalan is. A DK alelnöke elmondta, a közös listáról még nem, csak az egyéni jelöltekről tárgyaltak hétfőn. Molnár kidobott kilenc hónapnak tarja azt az időt, míg Botka László volt az MSZP miniszterelnök-jelöltje, mert a szegedi polgármester „mindenkinek csak üzengetett és nekitámadt“, és a DK-val egyáltalán nem ült le tárgyalni. A politikus biztos abban, hogy pár héten belül megszületik a megállapodás a két párt között.

Figyelmébe ajánljuk