Brüsszelt a Kommunista kiáltvány alapján hozták létre – Téboly Németh Szilárd lakossági fórumán

szerző
- gm -
publikálva
2017. máj. 25., 07:37
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szerda este két órán keresztül mindenki belenézhetett a rezsibiztos fejébe. Sokkoló volt.

„Olyan, mintha hazajöttem volna” – ezzel a kissé nehezen értelmezhető mondattal indította szerda esti lakossági fórumát Németh Szilárd, akit már-már akkora taps fogadott Kispesten, mintha egy rocksztár lépett volna a terembe. A helyi Fidesz-iroda fülledt termében több mint félszáz nyugdíjas gyűlt össze, hogy meghallgathassa, hogyan népszerűsíti a rezsibiztos a nemzeti konzultációt, s hogyan próbálja mindenkivel elhitetni: a Fidesz és

Orbán Viktor maga a csoda, Magyarország pedig a paradicsom.

Senkinek nem kellett csalódnia: Németh Szilárd úgy mondta fel a leckét, mintha csak egy gép volna, akit este hatkor bekapcsoltak, majd nem sokkal nyolc után – amikor már levegő is alig maradt a teremben – leállítanak. Volt sorosozás, elmúltnyolcévezés, baloldalizás, és persze az, hogy 2010 után bezzeg minden sokkal jobb lett. Mivel a Fidesz „nemzetegyesítést” hajtott végre, méghozzá az alkotmányozással, ami megteremtette az ország egységét, miközben a baloldal kirabolta, szétlopta, elárulta, tönkretette, kiárusította, eladósította, megrontotta az országot.

false

 

Fotó: narancs.hu

Már ebből is látszik: Németh Szilárd fórumáról lehetetlen és felesleges is szokványos beszámolót írni, mert az egész olyan volt, mintha a rezsibiztos összes eddigi sajtótájékoztatóját zanzásították volna. Németh maratoni hosszúságú monológjából kiderült, hogy a világkép, amit megpróbál hirdetni, valójában végtelenül szegényes és nevetségesen leegyszerűsítő:

vannak a jók, pontosabban Orbán Viktor és a Fidesz-tábor, illetve a rosszak,

akikre bármire képesek, és persze ők minden bajnak az okozói. Ők tették tönkre az országot 1945 után, 1989 után, és ha nem lesz elég éber a tábor, nemsokára ismét lehetőséget kapnak erre.

Németh Szilárd ereje kétségkívül abban állt, hogy két órán keresztül megállás (mindössze egyszer fújta ki az orrát) nélkül csak mondta és mondta a szöveget, amelynek bőséggel voltak részei részigazságok, csúsztatások, megalapozatlan információk és városi legendák. Így például azt is megtudhatta a közönség, hogy a menekültek egy része leborotválta a szőrét, hogy fiatalabbnak tűnjön. De azt is a fórumozók értésére adta a rezsibiztos, hogy

aki „teleszüli a világot, azé a világ”.

false

 

Fotó: narancs.hu


Hogy a Németh Szilárd-féle világkép szerint mindent, de tényleg mindent valamiféle háttérhatalom mozgat, jól demonstrálja, hogy a lakossági fórumon akármilyen történelmi korszak is került elő, a rezsibiztos mindig azzal érvelt, hogy a gonoszok már akkor is a nemzetre törtek. „Komcsi duma; elvtársak; itt még mindig komcsi a polgármester; fekete öves komcsi” – mindezen kifejezések színesítették az estét, ami azt is bebizonyította, hogy Németh Szilárd a legnagyobb hülyeséget is komoly pofával próbálja bemagyarázni. Így egészen odáig jutottunk, hogy kiderült: a Fidesz nem olyan lakásokat épít fel, ahol nincs konyha, hanem olyan házakat, amelyekben három generáció is együtt élhet. Az pedig már tényleg a sci-fi kategóriájába tartozott, amikor a Fidesz alelnöke azt ecsetelte, hogy

„a Ceaușescu-nyomás nagyobb tartást adott a magyaroknak, mint Kádár langyossága,

mert a romániai magyarok összetartóbbak lettek”.

A Németh Szilárd vezette furcsa történelemóra helyenként azért termékbemutatóba csapott át, amikor is a rezsibiztos nem győzte emlékeztetni a hallgatóságot, hogy „Emlékeznek?, Emlékeznek ezekre?”, mire a közönség jelentős része nagyban bólogatott. Amire a Fidesz alelnöke szerint emlékezni kell, az elsősorban Brüsszel és Soros György megannyi bűne. Mert például „Brüsszel megpróbálja lejáratni az országot és a miniszterelnököt, Orbán Viktorral úgy beszéltek ott, mint egy útszéli tolvajjal”. Különben is: a rezsibiztos értelmezése szerint

Brüsszel a Kommunista kiáltvány alapján jött létre.

false

 

Fotó: narancs.hu

Hogy senki ne menjen haza útravaló nélkül, Németh Szilárd felhívta a figyelmet, hogy beszéljünk a gyerekeinkkel. Mert bár a fiatalok már máshogyan, szélesebb perspektívában gondolkoznak, ők is meg fogják érteni, mi most a tét. Egy férfi mindenesetre rögtön jelezte, hogy rajta nem fog múlni a dolog, neki három gyereke van, és velük már beszélt.

szerző
- gm -
publikálva
2017. máj. 25., 07:37
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  Hóvarjú
  2017. május 25., csütörtök 15:49
  Brüsszelt a kora középkorban a burgundi hercegek a Kommunista kiáltvány alapján hozták létre. Nyilván, hiszen az volt a kedvenc olvasmányuk: "Kísértet járja be Európát, a gigantikus Rezsiharcos kísértete!"- olvasgatták estelente, majd mély álomban rezsicsökkentésről álmodtak. A burgundi hercegek.
 2. 3
  Világos
  2017. május 25., csütörtök 13:36
  Fidesz alelnök ! Ez a szinvonal, és a többiek ? Kubatov a halgatag, Pelczné az elvándorolt,
  Gulyás Gergely jogos jogász gombóccal a szájában. Ezeket választották. Ilyen az
  egész "Politikájuk" akik nem találtak jobbat ezeknek tapsolnak. Ezektől várják a pénzt?
  Várhatják.
 3. 2
  talalom
  2017. május 25., csütörtök 12:42
  Spec az ottani polgármestert ismerem.1993-ig fideszes ök. képviselő volt. Onnan lépett ki és át az MSZP-hez. Akkor, amikor a Párt és feje elkezdett illiberálisba borulni. Tán harmadik ciklusában polgármester. Legutóbb valami számolási nehézség miatt megismételtették a polgi szavazást. Azon nagyobb arányba győzött, mint az eredeti választáson. Már csak a kora miatt sem léphet az olyan "feketeövesek" nyomába, mint a házvezető Kövér.
 4. 1
  Valakicske
  2017. május 25., csütörtök 09:47
  Számomra az az igazán megdöbbentő, hogy elmennek ennek a szerencsétlen, vérostoba senkinek a "fórumára" akár ennyien is, és végigülik.
  Nem áll fel senki és nem hányja le sugárban, nem fordul sarkon és megy ki amiatt, hogy milliónyi agysejtje lépett a pusztulás útjára csak azért, mert hallania (agyilag értelmeznie) kellett rezsiizé lózungjait.
  Nem, ott ülnek és hallgatják.
  Ezek után senki ne jöjjön azzal, hogy a fidesz törzsszavazóit IS meg lehet majd győzni, vagy hogy azok tulajdonképpen nem síkhülye emberek.
  De. Azok.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra