Brüsszelt a Kommunista kiáltvány alapján hozták létre – Téboly Németh Szilárd lakossági fórumán

szerző
- gm -
publikálva
2017. máj. 25., 07:37
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szerda este két órán keresztül mindenki belenézhetett a rezsibiztos fejébe. Sokkoló volt.

„Olyan, mintha hazajöttem volna” – ezzel a kissé nehezen értelmezhető mondattal indította szerda esti lakossági fórumát Németh Szilárd, akit már-már akkora taps fogadott Kispesten, mintha egy rocksztár lépett volna a terembe. A helyi Fidesz-iroda fülledt termében több mint félszáz nyugdíjas gyűlt össze, hogy meghallgathassa, hogyan népszerűsíti a rezsibiztos a nemzeti konzultációt, s hogyan próbálja mindenkivel elhitetni: a Fidesz és

Orbán Viktor maga a csoda, Magyarország pedig a paradicsom.

Senkinek nem kellett csalódnia: Németh Szilárd úgy mondta fel a leckét, mintha csak egy gép volna, akit este hatkor bekapcsoltak, majd nem sokkal nyolc után – amikor már levegő is alig maradt a teremben – leállítanak. Volt sorosozás, elmúltnyolcévezés, baloldalizás, és persze az, hogy 2010 után bezzeg minden sokkal jobb lett. Mivel a Fidesz „nemzetegyesítést” hajtott végre, méghozzá az alkotmányozással, ami megteremtette az ország egységét, miközben a baloldal kirabolta, szétlopta, elárulta, tönkretette, kiárusította, eladósította, megrontotta az országot.

false

 

Fotó: narancs.hu

Már ebből is látszik: Németh Szilárd fórumáról lehetetlen és felesleges is szokványos beszámolót írni, mert az egész olyan volt, mintha a rezsibiztos összes eddigi sajtótájékoztatóját zanzásították volna. Németh maratoni hosszúságú monológjából kiderült, hogy a világkép, amit megpróbál hirdetni, valójában végtelenül szegényes és nevetségesen leegyszerűsítő:

vannak a jók, pontosabban Orbán Viktor és a Fidesz-tábor, illetve a rosszak,

akikre bármire képesek, és persze ők minden bajnak az okozói. Ők tették tönkre az országot 1945 után, 1989 után, és ha nem lesz elég éber a tábor, nemsokára ismét lehetőséget kapnak erre.

Németh Szilárd ereje kétségkívül abban állt, hogy két órán keresztül megállás (mindössze egyszer fújta ki az orrát) nélkül csak mondta és mondta a szöveget, amelynek bőséggel voltak részei részigazságok, csúsztatások, megalapozatlan információk és városi legendák. Így például azt is megtudhatta a közönség, hogy a menekültek egy része leborotválta a szőrét, hogy fiatalabbnak tűnjön. De azt is a fórumozók értésére adta a rezsibiztos, hogy

aki „teleszüli a világot, azé a világ”.

false

 

Fotó: narancs.hu


Hogy a Németh Szilárd-féle világkép szerint mindent, de tényleg mindent valamiféle háttérhatalom mozgat, jól demonstrálja, hogy a lakossági fórumon akármilyen történelmi korszak is került elő, a rezsibiztos mindig azzal érvelt, hogy a gonoszok már akkor is a nemzetre törtek. „Komcsi duma; elvtársak; itt még mindig komcsi a polgármester; fekete öves komcsi” – mindezen kifejezések színesítették az estét, ami azt is bebizonyította, hogy Németh Szilárd a legnagyobb hülyeséget is komoly pofával próbálja bemagyarázni. Így egészen odáig jutottunk, hogy kiderült: a Fidesz nem olyan lakásokat épít fel, ahol nincs konyha, hanem olyan házakat, amelyekben három generáció is együtt élhet. Az pedig már tényleg a sci-fi kategóriájába tartozott, amikor a Fidesz alelnöke azt ecsetelte, hogy

„a Ceaușescu-nyomás nagyobb tartást adott a magyaroknak, mint Kádár langyossága,

mert a romániai magyarok összetartóbbak lettek”.

A Németh Szilárd vezette furcsa történelemóra helyenként azért termékbemutatóba csapott át, amikor is a rezsibiztos nem győzte emlékeztetni a hallgatóságot, hogy „Emlékeznek?, Emlékeznek ezekre?”, mire a közönség jelentős része nagyban bólogatott. Amire a Fidesz alelnöke szerint emlékezni kell, az elsősorban Brüsszel és Soros György megannyi bűne. Mert például „Brüsszel megpróbálja lejáratni az országot és a miniszterelnököt, Orbán Viktorral úgy beszéltek ott, mint egy útszéli tolvajjal”. Különben is: a rezsibiztos értelmezése szerint

Brüsszel a Kommunista kiáltvány alapján jött létre.

false

 

Fotó: narancs.hu

Hogy senki ne menjen haza útravaló nélkül, Németh Szilárd felhívta a figyelmet, hogy beszéljünk a gyerekeinkkel. Mert bár a fiatalok már máshogyan, szélesebb perspektívában gondolkoznak, ők is meg fogják érteni, mi most a tét. Egy férfi mindenesetre rögtön jelezte, hogy rajta nem fog múlni a dolog, neki három gyereke van, és velük már beszélt.

szerző
- gm -
publikálva
2017. máj. 25., 07:37
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4 Hóvarjú
  Hóvarjú
  2017. május 25., csütörtök 15:49
  Brüsszelt a kora középkorban a burgundi hercegek a Kommunista kiáltvány alapján hozták létre. Nyilván, hiszen az volt a kedvenc olvasmányuk: "Kísértet járja be Európát, a gigantikus Rezsiharcos kísértete!"- olvasgatták estelente, majd mély álomban rezsicsökkentésről álmodtak. A burgundi hercegek.
 2. 3 Világos
  Világos
  2017. május 25., csütörtök 13:36
  Fidesz alelnök ! Ez a szinvonal, és a többiek ? Kubatov a halgatag, Pelczné az elvándorolt,
  Gulyás Gergely jogos jogász gombóccal a szájában. Ezeket választották. Ilyen az
  egész "Politikájuk" akik nem találtak jobbat ezeknek tapsolnak. Ezektől várják a pénzt?
  Várhatják.
 3. 2 talalom
  talalom
  2017. május 25., csütörtök 12:42
  Spec az ottani polgármestert ismerem.1993-ig fideszes ök. képviselő volt. Onnan lépett ki és át az MSZP-hez. Akkor, amikor a Párt és feje elkezdett illiberálisba borulni. Tán harmadik ciklusában polgármester. Legutóbb valami számolási nehézség miatt megismételtették a polgi szavazást. Azon nagyobb arányba győzött, mint az eredeti választáson. Már csak a kora miatt sem léphet az olyan "feketeövesek" nyomába, mint a házvezető Kövér.
 4. 1 Valakicske
  Valakicske
  2017. május 25., csütörtök 09:47
  Számomra az az igazán megdöbbentő, hogy elmennek ennek a szerencsétlen, vérostoba senkinek a "fórumára" akár ennyien is, és végigülik.
  Nem áll fel senki és nem hányja le sugárban, nem fordul sarkon és megy ki amiatt, hogy milliónyi agysejtje lépett a pusztulás útjára csak azért, mert hallania (agyilag értelmeznie) kellett rezsiizé lózungjait.
  Nem, ott ülnek és hallgatják.
  Ezek után senki ne jöjjön azzal, hogy a fidesz törzsszavazóit IS meg lehet majd győzni, vagy hogy azok tulajdonképpen nem síkhülye emberek.
  De. Azok.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

A közvélemény-kutató a választásokról
Interjú Závecz Tiborral
Riport
Diáktüntetők Orbán ellen
Mit tehet az egyes polgár?
Schein Gábor írása
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra