Dobrev Klára megmondta, hogy vállalja-e a miniszterelnök-jelöltséget

Belpol

„A szakmáját komolyan vevő politikus számára ez teljes embert kívánó feladat.”

Hosszú interjút adott holnap megjelenők nyomtatott kiadásunknak Dobrev Klára, a DK tagja. Az egyik fő kérdés természetesen az utóbbi hetek híresztelésein alapult: lesz-e az összefogó baloldal vagy akár csak a DK miniszterelnök-jelöltje a 2018-as választásokon. Most a beszélgetés egyik részletével igyekszünk kedvet csinálni a holnapi újságvásárláshoz.

Magyar Narancs: Előfordul, hogy személyesen is felvetik önnek a miniszterelnök-jelöltséget?

Dobrev Klára: Persze, akár az utcán is. De még egyszer mondom, a politikai véleményalkotást nem szabad összekeverni a hivatásos politizálással. Azt nem műkedvelésből csinálják, az a nap 24 óráját jelenti. Én a férjem révén elég közelről látom egy politikus életét.

MN: Ijesztő?

DK: Nekem felemelő, de látom, hogy olyan elhivatottságot igényel, ami nagyon kevesekben van meg. Aki a fotelből úgy gondolja, hogy ő is be tudná rúgni azt a gólt a Real Madridnak, hogy ő is el tudná mondani azt a beszédet, győzelemre tudna vezetni egy pártot a nulláról, az nagyon téved. A szakmáját komolyan vevő politikus számára ez teljes embert kívánó feladat.

MN: Legutóbb azért élénkültek fel a pletykák, mert a Magyar Idők írt egy közvélemény-kutatásról, amelyben állítólag az ön jelöltségének támogatottságára is rákérdeztek. Tud erről?

DK: Nem, de úgy látom, a Magyar Időkön kívül senki nem hallott róla. Az sem biztos, hogy létezik.

MN: A cikk sejtetése az volt, hogy a DK rendelhette meg.

DK: A Demokratikus Koalíció nem rendelte meg, úgyhogy ha véletlenül magánál felbukkan az eredmény, értesítsen.

MN: Kíváncsi lenne rá?

DK: Persze, az ember hiú és esendő.

Folytatás a Magyar Narancs november 10-én megjelenő számában.

Figyelmébe ajánljuk