Egy kérdőjellel kevesebb: Novák Katalinból nem csinál minisztert Orbán Viktor

  • MTI/narancs.hu
  • 2018. április 26.

Belpol

Minden bizonnyal államtitkár marad.

Az újabb Orbán-kormány névsorának találgatásakor az elmúlt időszakban Novák Katalin neve is előkerült, akiről a miniszterelnök nemrég így nyilatkozott: „Meg fogják látni, hogy jelentősége van annak is, hogy úgy látom, megtaláltuk azt a hölgyet Novák Katalin személyében, aki a demográfiai fordulathoz szükséges kormányzati politikát a következő években képes lesz összeilleszteni és talán le is vezényelni.”

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára csütörtökön a Tv2 egyik műsorában bejelentette: úgy tudja, pénteken hozza nyilvánosságra a miniszterelnök a kormány névsorát, és ebben ő miniszterként nem fog szerepelni. Hozzátette: az, hogy államtitkárként folytatja-e, az elkövetkező időszak döntésein is múlik, de arra számít, hogy alapvetően „ezen a területen és ebben a minőségben” folytathatja munkáját.

Megjegyezte: megérti, hogy a választás után találgatások vannak arról, hogyan alakul a kormány, ki milyen feladatot kap majd, ő is látott ilyen találgatásokat, de ezek „soha nem határoztak meg semmit”.

Az államtitkár szerint csupa jó dolog történik a magyar fiatalokkal: anyagi nehézségek, létbizonytalanság és elszegényedés

Novák Katalin alternatív valósága: egyre optimistábbak a magyar fiatalok. Derűlátóbbak lettek a magyar fiatalok a jövőjüket illetően – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára ma reggel a tévében – a Magyar ifjúságkutatás 2016 gyorsjelentésének tegnapi bemutatása kapcsán.

Figyelmébe ajánljuk