„Elég a viszkető tenyerű fideszesekből”

  • narancs.hu
  • 2017. május 8.

Belpol

Szél Bernadett feljelenti Bayer Zsoltot.

Az LMP társelnöke tegnap késő este jelezte Facebook-oldalán, hogy feljelenti Bayer Zsoltot. A 444.hu valahonnan kikukázta azt az április 25-i Karc FM-en elhangzott rádióműsort, amelyben Bayer ezt mondta arról, hogy civilek tiltakoztak a Parlamentben az igazságügyi bizottság vitáján: „Ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. (…)

Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat.

Ez ugyanis Magyarország parlamentje, nem pedig a nyilvános vécé, ahová ezek valók.”

Szél Bernadett erre reagál, amikor ezt írja: „Feljelentem Bayer Zsoltot. Ismét. Ez nem is feltétlen azzal függ össze, hogy ott voltam ezen az ülésen és a mai napig a hatása alatt vagyok az ott történteknek. Azért jelentem fel,

mert a fizikai erőszakot szavak előzik meg,

és most már ott tartunk, hogy mindkettő párhuzamosan jelen van a hazai közéletben és ez így nem mehet tovább. Elég a viszkető tenyerű fideszesekből.”

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?