Felfüggesztik a civilek az ellenzéki államfőjelölést

  • narancs.hu
  • 2021. november 21.

Belpol

Nem akarják veszélyeztetni az ellenzék programjának és kampányának sikerét. 

Felfüggeszti az államfő-jelölő kezdeményezését a Civil Államfő-jelölési Bizottság (CÁJB) – derül ki a 24.hu-nak elküldött közleményükből. 

„Bár változatlanul rendkívül fontosnak tartjuk a kormányváltást akaró állampolgárok véleményének megismerését és tiszteletben tartását, az államfői szimpátiaszavazás keltette esetleges figyelem-megosztással nem kívánjuk veszélyeztetni az ellenzék közös programjának, a közös lista állításának és a kampánynak a sikerét” – fogalmaznak a közleményben, amit Magyar György elnök, Fleck Zoltán, Kaltenbach Jenő, Lattman Tamás, Mérő László és Szepesházi Péter tagok írtak alá. A civilek és a pártok konstruktív együttműködése – az őszi előválasztáshoz hasonlóan – komoly siker lehetőségét hordozza magában, emiatt lépnek most hátra, szem előtt tartva fő céljukat, a NER és a Fidesz leváltását.

A CÁJB múlt hét csütörtökön fogadta el értéknyilatkozatát, amellyel elindította az államfői szimpátiaszavazást. Akkor még azt írták, az a céljuk, hogy az ellenzéki előválasztáshoz hasonlóan jövőre legyen egy olyan jelölt a köztársasági elnöki posztra, akit a civilek jelölnek ki, és aki mögé beállhatnak az ellenzéki pártok.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.