Gulyás Gergely behúzná a Közszolgálati Egyetemet

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. jún. 27., 15:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Tudják, ennek a rektora a bírságbajnok Patyi András.

A Miniszterelnökséget vezető miniszterhez kerülhet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) irányítása egy az Országgyűlésnek benyújtott javaslat alapján.

A fideszes Gulyás Gergely és Dunai Mónika által benyújtott előterjesztés indoklásában felidézték: a jelenlegi szabályozás az NKE fenntartójának a közigazgatás-fejlesztésért felelős miniszter, az igazságügyért, a honvédelemért, valamint a rendészetért felelős miniszter részvételével működő Fenntartói Testületet jelöli meg, amely a négy tag egyhangú igen szavazatával hoz döntést.

Úgy vélik, ez a testületi formában működő irányítás a fenntartó működését „lassabbá és körülményesebbé” teszi, ezért – mint írták – a „modern közigazgatás és a minőségi oktatás megteremtése érdekében” indokolt, hogy az egyértelmű felelősség és az irányítás a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez kerüljön.

Ezzel együtt a törvényjavaslat rendelkezik egy Tanácsadó Testület létrehozásáról, amely a Miniszterelnökség vezetésével és az igazságügyért felelős miniszter, a honvédelemért felelős miniszter, a külgazdasági és külügyminiszter, valamint a rendészetért felelős miniszter részvételével működik.

Rögzíti továbbá, hogy a hatályos szabályozást követve továbbra is indokolt megteremteni annak a lehetőségét, hogy az igazságügyért, a honvédelemért, a külgazdasági és külügyekért, valamint a rendészetért felelős miniszter az NKE-vel kötött megállapodás alapján költségvetési támogatást biztosítson az egyetem részére az általa vezetett tárca költségvetési fejezetében. Elfogadása esetén a törvény augusztus 15-én lép hatályba.

Az mfor.hu közben arról ír, hogy az NKE rektori székében a Médiatanács-tag Koltay András válthatja Patyi Andrást. Patyi annak a közigazgatási felsőbíróságnak lehet a vezetője, amelynek a múlt heti alaptörvény-módosítással ágyazott meg a kormány. Patyi mellesleg a Nemzeti Választási Bizottság elnöke, ebben a minőségében alázta meg a választás után Orbán Viktor egy elhíresült és dokumentált egyetemi látogatásakor.

„Nagyon sajnálom, miniszterelnök úr!” – A vazallus természetrajza

Ez lesz az egyik olyan jelenet, amellyel a jövő magyarjainak magyarázni fogják a NER lényegét. „Nagyon sajnálom, miniszterelnök úr!” – rebegte Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke az áprilisi választás után az intézményébe látogató Orbán Viktor „viccelődő” felvetésére.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. jún. 27., 15:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2018. június 28., csütörtök 08:27
  "...amely a négy tag egyhangú igen szavazatával hoz döntést.
  Úgy vélik, ez a testületi formában működő irányítás a fenntartó működését „lassabbá és körülményesebbé” teszi..."


  Az utolsó meggymag.
 2. 2
  adatbányász
  2018. június 28., csütörtök 07:52
  tiszapolgári, nem akar az családostól éhenhalni.... hajlongva odébbáll.... Magyary Zoltán meg pirulva elkotródik végleg az enyészetbe sűrű bocsánatkérések közepette.
 3. 1
  tiszapolgári
  2018. június 28., csütörtök 07:13
  Patyinak ellentámadásba kellene lendülnie, amíg teheti. Bírságolja meg Gulyás Gergelyt!

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra