Gyurcsány: Magyar Péter többet árt az ellenzéknek

  • narancs.hu
  • 2024. április 28.

Belpol

De ez a DK-nak okozza a legkisebb fejfájást a többi párthoz képest. 

Gyurcsány Ferenc volt a vendége a Politikai Ifjúsági Party (Polip) Egyesület közéleti táborának szombat délután, melyről a Telex tudósított.  A DK elnöke szerint a kegyelmi ügy és Magyar Péter megjelenése egy „instabilitásra” és „mozdulatlanságra” való válasz volt, úgyhogy nem csodálkozik azon, hogy előállt ez a helyzet. Szerinte Magyar már az első interjúban úgy pozicionálta magát, hogy a Fideszből jön, de velük elégedetlen, és nem is akart kapásból politikus lenni, csak lerántani róluk a leplet – ez pedig elsősorban ellenzéki szavazókat szólított meg. A következő fázis volt, hogy politikusként definiálta magát, akinek vannak konkrét céljai, de nemcsak a NER-t akarja leváltani, hanem a NER ellenzékét is. Gyurcsány szerint itt az ellenzéknek át kellett gondolnia, hogy hol a helye ennek a jelenségnek a politikai térképen, és szerinte azok jártak el jól, akik eleinte csendben voltak, mint például ők.

Kifejtette, hogy a jelenség többet árt ellenzéki oldalon, mint kormányoldalon, de a legkisebb fejfájást a DK-nak fogja okozni, más ellenzéki pártok számára ez nagyobb kihívás.

A rendezvényen szóba került a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és az önkormányzati összefogás, illetve össze nem fogás. Gyurcsány Ferenc szerint akkor van esély ellenzéki győzelemre, ha egy kormánypárti egy ellenzéki kihívóval áll szemben. Ezt vagy tárgyalásnak, vagy előválasztásnak kell megelőznie. Szerinte ha a DK úgy tárgyalt volna, ahogy a Kutyapárt és a Momentum tárgyalt például a hegyvidéki indulásról, azt mondták volna a DK-ra, hogy „pfuj, régi kommunista reflexek”, de szerinte az ellenzéki nyilvánosságban kettős mérce van a DK-val és a Kutyapárttal szemben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk