Hiller István szerint az MMA környékén kell keresni L. Simon László kirúgásának valódi okát

  • narancs.hu
  • 2023. november 10.

Belpol

A World Press Photo körüli ügy csak apropó lehetett.

Nem a World Press Photo kiállítás körül kirobbant ügy áll L. Simon László menesztésének hátterében – állítja Hiller István, aki az ATV Egyenes beszéd című műsorában szólalt meg a Nemzeti Múzeum igazgatójának hétfői kirúgásával kapcsolatban.

A szocialista politikus a műsorban arról beszélt, hogy a mi hazánkos Dúró Dóra által gerjesztett feszültség csak apropót adott a kormánynak arra, hogy gesztust gyakoroljon a radikális jobboldal szavazói felé, az igazgató menesztésnek valódi ok ezzel szemben szerint az, hogy

L. Simon László egy hónappal ezelőtt a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) közgyűlésén megakadályozta a leköszönő elnök tiszteletbeli elnökké választását.

Hiller elmondta, a kérdés kifejezetten L. Simon közbenjárására került le a napirendről. „Én nagyon nagy biztonsággal mondom, hogy mivel Csák miniszter és a Magyar Művészeti Akadémia neves zenész elnöke között egy teljesen más ügyben nagyon erős szakmai kapcsolat van – ez az Zeneakadémia ügye –, ez a szövetség elbírja azt, hogy ha megakadályozza valaki, hogy az elnökből tiszteletbeli elnök legyen, akkor a Fideszen belül bizony ez a társaság kimondottan befolyásos” – fogalmazott Hiller István, majd megjegyzete, ha nem lett volna a World Press Photo kiállítás ügye, később találtak volna más okot L. Simon kirúgására. A szocialista politikus egyébként azt is valószínűnek tartja, hogy Csák János a döntés előtt egyeztetett Orbán Viktorral.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk