„Hív a szabadság” – Kormányellenes tüntetés készül szombatra

  • narancs.hu
  • 2018. április 10.

Belpol

Kedd reggelig 11 ezren jelezték, hogy ott lesznek.

„Talpra magyar, hív a szabadság” címmel hirdettek kormányellenes tüntetést vasárnap estére a Kossuth térre, az eseményre kedd reggelig 11 ezren jelezték részvételüket, és további 38 ezer ember fejezte ki érdeklődését.

„AKI SZABAD MAGYARORSZÁGOT SZERETNE, AKI GYŰLÖLETMENTES POLITIKÁT, AKI ÉLETET AKAR EBBEN A FULLASZTÓ LÉGKÖRBEN”

– áll az esemény leírásában.

Az esemény szervezői közt ott vannak a korábbi diáktüntetések szervezői és „a magyar internet leghíresebb macskájának, Erzsinek a gazdája, Homonnay Gergely”, írja a Mérce.hu.

Az egyik szervező 7 pontban foglalta össze a demonstráció céljait:

„1. A jövőnkről nekünk kell meghozni a döntést, nem pedig egy egyenlőtlen választási rendszernek. Ilyen helyzetben a tömeg a mi válaszunk.

2. A gyűlöletkampány és uszítás helyett érdemi diskurzust akarunk folytatni.
3. Független országnak független sajtóra van szüksége. A digitális korban a média a legnagyobb ütőkártya a hatalom kezében, bojkottáljuk a propagandamédiát. 
4. Generációnkban két lehetőség áll a fiatalok előtt: kivándorlás vagy forradalom. Mi választottunk!
5. Ne hagyjuk, hogy a mindenkori hatalom és a jelenlegi kormány fogalma összemosódjon. A 2/3-os törvényeket el kell vetni, és amerikai mintára két ciklusnál tovább senki sem gyakorolhatja a hatalmat.
6. Fiatalok nélkül nincs ország, nincs jövő.
7. Ez a választás nem csupán 4 évről szólt, ez a választás a keleti orientációról, az illiberális állam végső simításairól döntött.”

Figyelmébe ajánljuk