Hvg.hu: Féláron nézhetik meg a Petőfi-filmet a csömöri reformátusok

  • narancs.hu
  • 2024. március 17.

Belpol

Micsoda mázlista gyülekezete van Csömörnek!

A vasárnapi csömöri református istentiszteleten az igehirdetés után maga a lelkész jelentette be, hogy a gyülekezet tagjai 50 százalékos kedvezménnyel nézhetik meg a Most vagy soha című filmet. A reformátusok számára akciós vetítést virágvasárnap 15 órakor fogják megtartani a Pólus Moziban, tehát március 24-én lehet a nagy mozizás.

A lap szerint a lelkész nem árulta el, hogy Rákay Philip rekorddrága Petőfi-filmjét miért pont ők nézhetik meg olcsón, vagy egyáltalán megnézheti-e bárki még rajtuk kívül, a lelkész ugyanis csak ennyit mondott: „Köszönjük a felajánlást!”

A film sikeréért mindent megtesznek: generációtól függően a Honfoglalásnál, esetleg a Hídembernél látott módon több helyről is vezényeltek ki diákokat a mozikba. Volt, ahol a vezénylés ellenére kötelező volt fizetni, máshol csak igazolatlan hiányzás járt azoknak, akiket nem érdekelt a kalandfilm.

Egész más okból figyelemre méltó, hogy épp a református egyház körül történik ez, hiszen ők Balog Zoltán miatt a kegyelmi botrány főszereplőivé váltak. Az egykori miniszter nemcsak bevallottan kampányolt K. Endre (kevéssé ismert nevén Kónya Endre) bicskei igazgatóhelyettes elnöki kegyelméért, de a pedofilsegítő férfiről többször elmondta azóta is, hogy ártatlannak tartja.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?