Így kommentálta Völner, hogy Varga Judit rákente a Pegasus-ügyet

  • narancs.hu
  • 2023. január 25.

Belpol

Amikor Schadl Györggyel beszélgettek, ez is szóba került. 

A 2021 nyarán kirobbant, Pegasus kémszoftverrel kapcsolatos megfigyelési botrány idején felmerült, hogy a magyar szabályok szerint ha a megfigyelési kérelmet nemzetbiztonsági okokból nyújtják be, akkor csak az igazságügyi miniszter aláírása kell a megfigyeléshez. Amikor rákérdeztek Varga Judit igazságügyi miniszternél, hogy ő írta-e alá a kérelmeket, ő azt állította, hogy a Pegasus-ügyben nem ő adta ki a megfigyelési engedélyeket, hanem államtitkára, Völner Pál.

Varga így fogalmazott: "Az engedélyek ki vannak szervezve aláírásra az államtitkár úrnak, Völner Pál államtitkár úr az, aki az engedélyeket megadja vagy megtagadja, az Igazságügyi Minisztérium ebben a titkos információgyűjtésnek az alkotmányos rendjében egyedül a jogszabályok betartásáért, a jogszabályi kellékek meglévő tartalmáért felel, nem azért, hogy milyen szakmai tartalom kerül az asztalunkra." 

Az utóbbi napokban sorra kerülnek elő a Völner Pál és Schadl György, a végrehajtói kamara vezetőjének korrupciós botrányával kapcsolatos nyomozati anyagok a médiában, az Rtl.hu pedig ezek alapján azt is megírta, hogy hogyan reagált Völner arra, hogy Varga Judit rákente a Pegasus-ügyet. Így: 

"Völner Pál: Telexet láttad?

Schadl György: Nem.

Völner Pál: Miniszter asszony kedveskedett nekem. Pegazus-ügyben."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mi, a színek

  • Kiss Annamária

Már az elején világos, hogy a színeknek jelentőségük lesz. A gárda egyik fele piros és fehér ruhát visel, vannak, akik talpig pirosban játszanak, mint az életre kelt Mefisztó (Szacsvay László) is (jelmez: Nagy Fruzsina). A hatalom kiszolgálói, a megalkuvók púderrózsaszínben virítanak.