Völner és Schadl arról egyeztettek, a "jó miniszter asszonnyal" össze kellene hozni egy találkozót

  • narancs.hu
  • 2023. január 25.

Belpol

További részletek derültek ki a lehallgatás során folytatott telefonbeszélgetésekből.

Folytatta szerdán is a megszerzett Schadl György a bírósági végrehajtói kar elnöke és Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár nevével fémjelzett korrupciós ügy vádlottjai lehallgatott telefonbeszélgetéseinek hanganyagának közlését a Blikk, ami a lap online felületén meghallgatható.

Hétfőn és kedden már kiderültek érdekességek, egy felvételen például az hallható, hogyan kérte Schadl az intézőjét "egy hármas meg valami normális pia" beszerzésére, vagy milyen párbeszéd zajlott Völner és felesége között zajlott akkor, amikor már folyt a nyomozás, és elkezdték lefoglalni az államtitkár vagyontárgyait.

Vagy egyetemi vizsgákról beszélgettek, amiken a nyomozati anyagok értelmében pénzért cserébe átengedtek "fontos embereket". De az is kiderült, Schadl nem csak Völner Pállal egyeztetett az Igazságügyi Minisztériumból.

A ma publikált friss felvételeken szerepel, hogyan  kezdeményezett találkozót Schadl György Varga Judit igazságügy-miniszterrel.

"Valamikor esetleg, úgy hétfő-kedd-szerda körül tudunk beszélni egy tíz percet jó miniszter asszonnyal?" – vetette fel a telefonban Schadl, mire Völner azt mondta: "Jó, megpróbálok akkor bejelentkezni nála… És te akarsz beszélni vele?"

Majd úgy folytatták:

De úgy, hogy te is ott legyél azért" – mondta Schadl.

"Mit jelöljünk meg neki?" – kérdezte Völner.

"A tényleges téma a következő. Itt elindultak ugye ezek a felfüggesztések, fegyelmi eljárások, és nagyon barátságtalan reakciók vannak. Majd neked személyesen elmondom, de már ilyen fenyegetésekig mennek, meg közölték, hogy mindenkit lejáratnak" –vezette le Schadl. 

"Hát azt próbálják meg!" – tette hozzá Völner.

"Csak azért akarok előre szólni, hogy biztos várhatóak ilyen gusztustalan levelek" – mondta Schadl.

"A minisztérium nem hagyja szó nélkül, ha ilyen van" –mondta Völner.

Ezt követően Schadl arról beszélt, hogy hatalmas a cirkusz, egy felháborodott végrehajtó Orbán Viktorig akar menni, hogy őt hogy merik kirúgni, és hogy a kirúgott ember szerint "mindenki csal, mindenki szemét, rohadék".

"Ez az én szintem, nem kell felemelnünk annál feljebb" – mondta Völner.

Mikor Schadl arra figyelmeztetett, hogy sajtóbotrányt is akarnak csinálni, Völner azt mondta: "A sajtó részt én viszem, tehát gyakorlatilag bármilyen nyilatkozatot, vagy lereagáljuk bármelyik sajtó fórumon."

Mint ismert, Völner Pál a lehallgatások idején az igazságügyi minisztérium államtitkára volt, a miniszter pedig Varga Judit volt. 2021 decemberében jelentek meg az első hírek arról, hogy Völnert azzal gyanúsítják, rendszeresen kenőpénzt fogadott el Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Varga Judit ezt követően arról beszélt, hogy semmit nem tudott arról, mit művel Völner, és nem gondolta, hogy neki bármilyen felelőssége van az ügyben.

A vádirat szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke "korrupciós kapcsolatot" alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárral, fideszes politikussal. Ennek keretében Schadl György rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott a politikusnak, aki mindezért cserébe Schadl érdekében gyakorolta befolyását a végrehajtók kinevezésekor. Az ügyészség októberben 8 év börtönt kért Völner Pálra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk