Ilyen volt a fiatal Vida Ildikó, amikor megismerkedett a fiatal Simicska Lajossal

  • narancs.hu
  • 2014. november 12.

Belpol

A csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban portrét olvashatnak Vida Ildikó eddigi munkásságáról. Ebből adunk egy kis ízelítőt: ebben a korai évekről derülnek ki alapvető dolgok.

„Az utánunk jövő évfolyamosok arctalanok voltak. Bekerült Stumpf öccse, Kövér öccse, az ő katona barátaik, és mások, egy összetartó társaság: Győri Tibi, Halasi Tibi, Bóka Pista, Vida Ildi. Csupa olyan jóérzésű fiatal, akiknek ritkán alakult ki saját véleményük” – emlékezik vissza Fodor Gábor a Petőcz György szerkesztette Csak a narancs volt című kötetben. Vida, Orbánékhoz hasonlóan, az ELTE Bibó István szakkollégiumának hallgatója volt, 1989-ben szerzett jogi diplomát. Egy másik Bibó-kollégista azt mondta: a későbbi adóhatósági vezető akkoriban annyira szürke volt, hogy nem jut eszébe róla egyetlen sztori sem, legföljebb annyi, hogy már akkor jó barátságban volt Simicska Lajossal. Nem volt meghatározó figura, de lojális volt, céltudatos és kemény. Vida korai kapcsolatai mindenesetre máig meghatározzák pályafutását.

false

 

Fotó: MTI

(...)

Az 1964-ben, Kisújszálláson született Vida Ildikónak még a szakmai önéletrajza is titkos; abból, amit a cégnyilvántartásból, korabeli cikkekből, munkatársi beszámolókból össze lehet rakni, az derül ki, hogy Simicska Lajos egyik legközelebbi és legrégebbi munkatársáról van szó. Amikor ismerőit kérdezzük, rendre elhangzik, hogy szürkesége ellenére mindig is küzdeni tudó, szívós nő volt. Kollégái tehetséges, keménykezű menedzserként írják le, aki mindig kerülte a nyilvánosságot.

Hamvay Péter és Rényi Pál Dániel cikke a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvasható.

Figyelmébe ajánljuk