Kirúgással és intővel fenyegetik a diákokat, akik ma tüntetni merészelnek

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 19., 07:58
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mi jön legközelebb? Büntetőeljárás?

A tegnapi RTL Híradóban mondta el Gyetvai Viktor, a ma délutáni diáktüntetés egyik szervezője, hogy tudomása szerint egy zalaegerszegi gimnáziumban igazgatói intővel fenyegették meg a pénteken hiányzó tanulókat. De volt olyan hely, ahol retorzióként a kirúgást helyezték kilátásba.

A Híradó úgy tudja, vannak olyan vidéki iskolák, ahonnan a mai Educatio oktatási szakkiáltásra sem engedik fel a diákokat, nehogy véletlenül csatlakozzanak a délutáni demonstrációhoz. Az esettel kapcsolatban a csatorna megkereste Rétvári Bence parlamenti államtitkárt, aki azt mondta, ez egy szabad ország, senki nem gyakorolhat nyomást a diákokra.

A ma délután kezdődő diáktüntetés kapcsán a TASZ kiadott egy útmutatót a diákoknak, a szülőknek és a tanároknak: ebben többek között arról írnak, hogy minden diák tüntethet, ez alapjog, az iskolából való hiányzást viszont igazolni kell.

(24.hu/RTL Híradó)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 19., 07:58
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  tiszapolgári
  2018. január 19., péntek 10:50
  Az egyik ismerős gyerek (budai) iskolájában feltételes szabadnapot kaptak a gyerekek, nem kell iskolába menniük, ha NEM mennek el a tüntetésre.
  De olyan (pesti) iskoláról is tudok, ahol fordítva van, a tüntetésen résztvevő gyereknek az iskola igazolja a mai napot.
 2. 2
  galambocskám
  2018. január 19., péntek 09:55
  Remélem lesz közvetítés, kíváncsi vagyok hogy mond-e valaki valami értelmeset vagy folytatódik az Orbán-kormány kriminalizálása. Ott lesz a Tanítanék....
 3. 1
  galambocskám
  2018. január 19., péntek 09:45
  Hogy néz ki egy ilyen szülői igazolás? Kell-e indokot írni, netalántán az gyermek gyöngélkedésére hivatkozni vagy elég ha a szülő csak annyit ír hogy az gyermek az ő tudtával és engedélyével maradt távol aznap az iskolától?

  Tényleg érdekel, a tasz-nál erre nem találtam útmutatót.

  Persze nem gondolok arra hogy pl. szombaton - amikor nincs tanítás - szóval hogy akkorra kellett volna a tüntetést meghirdetni. Ha egy egészséges ösztönéletű nebulónak választania kell a matekóra és a tüntetés között...

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra