Ismerkedésnek hívja a Mediaworks az elbocsátást

  • narancs.hu
  • 2021. november 26.

Belpol

A kormányközeli sajtóvállalkozás új vezetése csütörtökön találkozóra hívta a munkatársakat, és ebből az alkalomból sokaktól el is köszönt.

Ismerkedő találkozóra hívta a Mediaworks Hungary Zrt. új vezetősége a kiadóvállalat munkatársainak egy részét, és közülük több mint tizenkét főnek ebből az alkalomból mondták meg, nincs szükség a munkájára – írja a Media1.

A Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó médiavállalkozásnál, amely a megyei napilapok, a Magyar Nemzet, a Nemzeti Sport, az Origó és a HírTV kiadója, nemrég lecserélődött a vezetőség.  Szabó László vezérigazgatóval közölték, hogy nem szeretné tovább vezetni a céget, közös megegyezéssel, majd további öt igazgató távozott. Szabó utódja Kálmán Erika lett, aki a Népszabadság öt évvel ezelőtti beszántásakor együtt dolgozott Heinrich Pecinával.

A Media1 forrásai arról számoltak be, hogy a csütörtöki ismerkedő találkozóra néhány perces eltéréssel hívták be a munkatársakat. Akadtak, akiknek más helyen ajánlottak állást, de miután ezt nem fogadták el, közölték velük, ebben az esetben – formálisan közös megegyezéssel – megszűnik a munkaviszonyuk.

A portál emlékeztet, a Népszabadság munkatársainak öt éve azt mondták, a szerkesztőség költözik, és másnap már egy új irodaépületben kezdhetik meg a munkát. Aztán a belépőkártyájukat letiltották, és motoros futárok vitték ki mindenkinek a munkaviszony megszűnéséről szóló iratot.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk