Itt az újabb Semjén-botrány!

  • narancs.hu
  • 2018. március 24.

Belpol

Kisemmizett tulajdonostárs, KDNP-buli, féláron felújított nyaraló.

Igazán virágzó kapcsolat alakulhatott ki Semjén Zsolt és a Dunagép Zrt. között, legalábbis ez derül ki az N1 Tv Felderítő című riportfilmjéből. Az összeállításban Győri Imre, a cég alapító tulajdonosa mondja el, hogy társa, Benkovics Antal hogyan semmizte ki a cégből, illetve beszámol azokról a különös dolgokról is, amik a Dunagép és Semjén Zsolt viszonyát jellemezték.

Győri papírokkal tudja bizonyítani,

hogy a cég 24 millió forintért újította fel Semjén anyjának balatoni nyaralóját, a KDNP elnöke azonban csak 12 milliót fizetett, de megtudhatjuk azt is, hogy a Dunagép 2015-ben a tököli KDNP-napok összes költségét, 2016-ban pedig már a szervezést, a megrendezést és a teljes lebonyolítást is elvállalta. Győri arról is beszélt, hogy egykori cége 1,3 millió forintért 35 ezer szórólapot és kártyanaptárakat fizetett ki a tököli Fidesz–KDNP-kampányra.

Részlet a riportfilmből

Részlet a riportfilmből

 

A riportfilmből az is kiderül, hogy 2012-ben Semjén Benkovics Antalnéval együtt ünnepelte az ötvenedik születésnapját Bikalon, de a háromnapos hétvégi esemény több mint másfél millió forintos számláját visszadátumozták egy hétköznapra, hogy aztán Dunagép-konferencia címen az áfát visszaigényelhessék.

A Felderítőben Semjén is megszólal, persze hárít, Benkovics pedig azzal rázza le a riportert a telefonban, hogy az édesanyjánál van a kórházban.

Figyelmébe ajánljuk