Kásler Miklós már fel sem veszi a telefont, ha egy független lap szeretne tőle interjút kérni

  • narancs.hu
  • 2018. május 27.

Belpol

A Magyar Hang akarta megszólaltatni, de nem járt sikerrel.

A pénteken megjelent Magyar Hangban számol be arról a főszerkesztő, hogy ugyan az elmúlt hetekben többször is szerettek volna interjút kérni az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) új vezetőjétől, Kásler Miklóstól, kísérleteik azonban sikertelennek bizonyultak. Az egykori Magyar Nemzet újságíróból álló lapban György Zsombor arról ír, hogy Káslertől már a csúcsminiszterré jelölése napján kértek interjút, mostanra viszont csak annyi változott, hogy fel sem veszi nekik a telefont, az írásos üzenetekre pedig „szokás szerint semmilyen válasz nem érkezik”.

Pedig volna miről kérdezni az új emberminisztert a terveitől egészen a furcsa kijelentéseiig. Kásler korábban arról beszélt, hogy a halálos betegségek 70–80 százaléka a Tízparancsolat betartásával elkerülhető, de mondott olyat is, hogy az ősrobbanás puszta spekuláció.

Kásler Miklósról két éve a Narancs részletes portrét közölt, ezt itt tudják elolvasni:

A megkerülhetetlen - Portré Kásler Miklósról, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójáról

Sebész, onkológus, 24 éve az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Nevéhez köthető a rákgyógyítás centralizálása, módszertanok kidolgozása, de a szakma jelenlegi rossz helyzetéért is sokan tartják felelősnek.

Figyelmébe ajánljuk