Kihallgatták, állítólag már őrizetbe is vették a Fenyő-gyilkosság miatt Gyárfás Tamást

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. április 17.

Belpol

Ezeréves városi legendáról derült ki: lehet, hogy igaz volt!

Rendőrségi forrásokra hivatkozva írja a Pesti Srácok, hogy Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnökét is gyanúsítják Fenyő János megölésével kapcsolatban. A kihallgatás már megtörtént, az Index pedig úgy tudja, hogy Gyárfást őrizetbe is vették. A PS információit megerősítette az ORFK is, írják.

Értesüléseik szerint a gyanú szerint Gyárfás több mint húsz évvel ezelőtt megbízást adott Portik Tamásnak, hogy likvidálja legnagyobb üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost. Ezek szerint Portik parancsára lőtte agyon Fenyőt az ismert szlovák bérgyilkos, Jozef Rohác.

false

 

Fotó: MTI

Gyárfást és ügyvédjét többen igyekeztek elérni, de eddig sikertelenül. Gyárfás telefonja ki van kapcsolva.

A zoom.hu arról ír, hogy a rendőrség birtokában van egy 2004-es, Portik és Gyárfás közti beszélgetés, amit bizonyítékként használnának az eljárás során.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) múlt kedden közölte honlapján, hogy a rendőrség tovább folytatja a nyomozást a Fenyő-gyilkosság ügyében, az eljárás célja a korábbi nyomozás során ismeretlenül maradt megbízó személyének megállapítása.

Fenyő János médiavállalkozót 1998. február 11-én gyilkolták meg a Margit körút és a Margit utca sarkán. Fenyő kocsiban ült, és amikor pirosat kapott, gyilkosa az autójához lépett és tüzelt. Fenyő azonnal meghalt.

Ez állt a háttérben

A zoom.hu írt egy rövid összefoglalót, hogy mi is lehetett a konfliktus Gyárfás és Fenyő között. Eszerint a háttérben politikai indokok és befolyásos személyekkel folytatott „magánháborúk” is állhattak. Fenyő barátja és orvosa, Perczel Tamás halála előtt, videovallomásban elmondta: szerinte Fenyő „képtelen volt abbahagyni” magánháborúit, Gyárfás Tamás üzletemberrel például „halálos, vérre menő küzdelmet” folytattak a Nap-kelte tévéműsor jogai miatt. A HVG 2006-ban arról írt: Fenyő információkat gyűjtetett Gyárfás gazdasági kapcsolatairól, és az erről szóló aktát állítólag a rendőrséghez is eljuttatta; igaz, erre az akkori rendőri vezetés nem emlékszik.

Figyelmébe ajánljuk