HírNarancs

Krimi az egész világ

  • narancs.hu
  • 2013. október 15.

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.
Hunvald György

Hunvald György

Fotó: MTI – Földi Imre

Csapadékban és bénítóan izgalmas hírekben szegény napot élhettünk át, de azért nem mondanánk, hogy semmi említésre méltó nem történt ezen a kedden:

  • Az ebül szerzett diplomák izgalmakban, nevetésben és könnyekben dús korszaka után lehet, hogy közeleg a nyelvvizsgagate ideje: a Blikk legalábbis úgy tudja, hogy tucatnyi parlamenti képviselő neve is felbukkant egy lebuktatott nyelvvizsgamaffia kuncsaftlistáján.
  • Felmentették Hunvald Györgyöt: illetve nemcsak a volt VII. kerületi MSZP-s polgármestert, hanem a tízmilliós hűtlen kezelési ügy összes további vádlottját is. Első fokon.
  • Eredetileg úgy volt, hogy nem indulhat a baloldal jelöltje a békéscsabai időközi választáson novemberben, ám talán mégis fordulhat a kocka.
  • Kondor Vilmos blogolásba kezdett: a rendkívül népszerű, és még annál is titokzatosabb kortárs magyar krimiszerző első posztja, mely a novemberben megjelenő új regénye születését járja körül, már olvasható is.

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.