Kubatov emberei rontottak libával Bajnaira

szerző
narancs.hu
publikálva
2013. szept. 24., 11:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Két férfi szakította félbe Bajnai Gordon beszélgetését a hétvégén: egyikük nemrég a Jobbik érdi szervezetét vezette, a másik Kubatov Gábor fő segítője. A korábbi Kubatov-listás videón mindketten szerepeltek. Frissítés: a Bajnait provokáló férfi egy fővárosi fideszes képviselő.

Az ominózus jelenet a nol.hu videóján látható: Bajnai Gordon a bajai piacon kampányol a múlt hétvégi időközi választás előtt (amelyet végül a fideszes jelölt nyert, de választási csalás – a szavazók szervezett szállításának – gyanúja miatt az ellenzék megóvta a végeredményt), lángost vásárol, majd egy idős hölggyel beszélget. Ekkor lép oda hozzá váratlanul két férfi, letesznek Bajnai elé egy libát, és előhozakodnak a Hajdú-Bét üggyel. (A volt miniszterelnök korábban több sajtópert megnyert ebben az ügyben, például a Magyar Nemzet ellen is.)

A jelenet egyértelműen szervezett provokáció: a két férfi – akik az idős hölgy szavába vágva meg sem várják, hogy befejezze a beszélgetést a politikussal – valójában semmit nem akar Bajnaitól, csak libázni amúgy jobbos módra, az elmaradhatatlan szárnyas kellékkel.

false

Bajnai láthatóan nem ismerte fel őket, és azt hiszi, hogy megtévesztett választópolgárokkal áll szemben, ám közel sem erről van szó, mivel a két férfi egyértelműen köthető a Fideszhez. Nem is most szerepelnek először közös videón: azon is mindketten ott vannak, amelyiket egy volt fideszes aktivista szivárogtatott ki (Tomanovics Gergely, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium volt munkatársa), és amely húsz felejthetetlen percben foglalta össze Páva Zsolt 2009-es kampányát, ahol az elhíresült Kubatov-listák is kellettek a jobboldali jelölt győzelméhez. (A videó itt tekinthető meg.) A pécsi munkát egyértelműen két ember irányítja: az egyik természetesen Kubatov Gábor, a másik pedig épp az a borostás férfi, aki a bajai libás akció főszereplője.

false

A listás videón ő beszél az aktivistával, ő mondja, hogy alkalmazzák a listát, mit kell beírni, hogy kell kapcsolatot felvenni stb. Nem megerősített információink szerint a neve Kindlovits Máté, Kubatov Gábor személyi titkára, aki ellen Sz. Ferenccel együtt eljárás indult a Fidesz székháznál történtek miatt. (És amely eljárást a rendőrség később megszüntetett.) Kindlovits egy szurkolói bejegyzés szerint olykor az FTC képviseletében is eljár. (Az FTC jelenlegi elnöke a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor.)

Frissítés: olvasónk jelezte, hogy a képen szereplő férfi valójában a Fidesz–KDNP egyik fővárosi képviselője, Kádár Tibor. A pestszentlőrinci politikus adatlapja itt érhető el.

false

 

A bajai duett másik szereplője, az alacsonyabb kopasz, piros felsőt viselő fiatal férfi szintén látható a Kubatov-listás videóban.

false
false

Elszaszer Tibor Csörsznek hívják, aki a 2000-es évek közepén az érdi Jobbik elnöke volt, 2006-ban az önkormányzati választáson Érden a MIÉP–Jobbik jelöltjeként indult. (Ezen a fényképen például Novák Előddel együtt pózol, ebben a levélben mint az érdi Jobbik főszervezője jelentkezik be a néhai Matula Magazinhoz.) Egy interneten található életrajz szerint Elszaszer később függetlenítette magát a pártoktól, „Érden a városi közgyűlés vagyongazdálkodási és beszerzési bizottságának, Zuglóban a kerületi képviselő-testület oktatási és ifjúsági bizottságának volt külsős tagja. (…) Médiahackerként például tiltakozott a jelenlegi kormánypárt Grúzia-barát politikája ellen, és kiállt az oszét nemzetiség jogai mellett, mindeközben akaratlanul is felhívta a figyelmet a hazai jászságra is.”

A volt miniszterelnök bajai kampányolását egyébként később is szervezett libás akció követte. A nol.hu videójának végén ez jól látszik, sőt a több Bajnai-ellenes tüntetőt mutató résznél Elszaszer Tibor Csörsz ismét feltűnik – ekkor azonban már nem elégszik meg a csendes alabárdos szerepével, hanem cselekszik: tenyerével befogja a portál kameráját.

(Újabb cikkünk Elszaszer, Hoppál Péter és Kubatov közös pécsi szerepléséről itt olvasható.)

false

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2013. szept. 24., 11:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  minekpista
  2013. szeptember 25., szerda 06:16
  A kopasz"népnemezet"i olyan orcát vág,hogy hozzá képest a százasszög integrált áramkör.Másik csávóról is süt,a nagy tehetnék a zemberekért.Szerintem Kubatov is úgy van velük,mint a kertész a férgekkel.Nem tapossa el őket.Igaz hogy undoritó állatok de! hasznosak....Jó lenne a két nyüzsgő seggdugaszt megkinálni egy kis közmunkával.47 ezerért...
 2. 3
  Nils
  2013. szeptember 24., kedd 15:49
  Kádár Úr nagy kópé....
  http://nol.hu/belfold/kubatov_bizalmasa_volt_az_mszp-adatbazisrol_beszamolo_aktivista_
 3. 2
  béta54
  2013. szeptember 24., kedd 14:56
  A fickó Elsässer T. Csörsz néven fent van a facebookon is (a bukaresti focivandálok fényképén pózolva, szélsőjobb kapcsolatokkal stb).
 4. 1
  Zsanett Török
  2013. szeptember 24., kedd 14:42
  Csak valami naiv ember gondolhatta, hogy az a libás fickó nem egy igazi orbánista. Ahogy beszélt, ahogy a szokásos paneleket mondta, csak Bajnai hihette azt, hogy egy libás-károsult!
  Pimasz volt, pofátlan és erőszakos, igazi fideszes!

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Veszélyes precedens”
Interjú Sarkadi Balázs akadémikussal
Hol tart a vizsgálat?
Trump és Oroszország
Interjúk
Wim Wenders, Rutkai Bori, Ziggy Marley
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra