Autóval hordta a szavazókat a libával provokáló Fidesz-aktivista

  • narancs.hu
  • 2013. szeptember 24.

Belpol

A 2009-es pécsi választások alatt rendőrök kapták rajta Elszaszer Csörsz Tibort. Egy videón az is látható, ahogyan Kubatov Gáborral és Hoppál Péterrel egyeztet. Az ellenzék szerint a hétvégén Baján hasonló választási csalás történt.

A bajai választási kampányban a Bajnai Gordont libával provokáló Elszaszer Tibor Csörsz az a rendőrség által 2009-ben rajtakapott szavazószállító, aki egy videofelvétel szerint helyieket utaztatott az urnákhoz a pécsi polgármester-választáson. A videofelvétel megtekinthető az Indexen.

Korábbi cikkünkben megírtuk: a korábban jobbikos Elszaszer 2009-ben már Kubatov Gábor közelében dolgozott a pécsi polgármester-választáson.

Elszaszer 2009-ben, Pécsen

Elszaszer 2009-ben, Pécsen

 

Pécsi tevékenysége nem csak az irodára korlátozódott: az index.hu cikke szerint egy Opelben – a videó tanúsága szerint főképp roma – szavazókat szállítottak szavazni, amikor a helyi rendőrség egyszer csak feltűnt, és igazoltatták „az autóban ülőket, felírták az adataikat. Az anyósülésről kiszólított narancssárga dzseki tulajdonosa (azt mondják, ő a Fidesz helyi szervezője) telefonálni akart, de nem hagyták. (A felvételeken látszik, hogy Elszaszerről van szó – a szerk.) A holmijai közül előkerült egy lista is, nevekkel, címekkel, kiért hova kell menni. Magyarázata szerint a kocsiban ülők pecázni indultak, de úton a víz felé beugrottak letudni az állampolgári feladatot”.

false

A videón később Elszaszer újra feltűnik: itt már egyenesen Kubatov Gábornak és Hoppál Péternek magyaráz valamit; előbbi jelenleg a Fidesz pártigazgatója, utóbbi a szóvivője.

false

A hétvégi bajai választáson ugyan nyert a Fidesz jelöltje, de az ellenzék megóvja a választást, mert szerintük az egyik választókerületben – ahol a kormánypárt jelöltje kiugróan magas szavazatszámot kapott – autóval szállították a voksolókat, köztük több romát. Elszaszer Tibor Csörsz – Érd korábbi jobbikos jelöltje, a Szabad Nemzet Egyesület ügyvezető elnöke – a bajai választáson a Fideszt támogató aktivistaként tevékenyen részt vett – ezt több felvétel is bizonyítja, és cikkünkre írt reakciójában ezt ő sem tagadja.

Figyelmébe ajánljuk