Mágnesként vonzza Orbán az alt-rightot – Feltérképeztük a Budapesten tanyázó nyugati szélsőjobbos kört

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2017. március 29.

Belpol

Ismeri Mészáros Melissát, a népszerű magyar alt-right vloggert? Tudta, hogy pedofil hálózat „működik” az Oktogonnál?

Valódi kis szélsőjobboldali különítmény alakult ki a Budapesten tábort verő nyugati (azaz európai és amerikai) bloggerekből, aktivistákból, politikusokból. A legfrissebb Narancsban bővebben olvashat arról, hogy miért épp a magyar fővárost nézte ki magának ez a sokszínű csoport, és kik is tartoznak ide.

Itt él például Matt Forney, aki a Richard Spencer-féle alt-right társaság híresen nőgyűlölő tagja. Ő külön bejegyzést szentelt annak, miért jó Budapesten élni, egy másik írásában pedig politikai okokat is talált ehhez.  „Képzeld el, hogy nincsenek balosok. Igazán könnyű ez, próbáld csak meg. Nincsenek tüntetések az utcán, csak csinos fehér csajok. Ez a világ létezik, és úgy hívják: Magyarország. Itt a baloldal kicsi, impotens és jelentéktelen.” Forney csodálja Orbán Viktor számos lépé­sét: a kerítést, a „sorosbérencek” rugdosását, vagy azt, hogy az új alkotmányba vésette, házasság csak férfi és nő közt lehetséges. Forney személyesen nézte végig az Együtt Putyin-ellenes tüntetését, és minősítette azt utóbb erőtlennek és szánalmasnak. „Ha legközelebb antifasiszta Molotov-koktélt dobálót látsz a tévében (…), gondolj arra, hogy a baloldalt igen­is el lehet tüntetni. Orbán ezt már megtette a saját országában.”

Rajta kívül ennek a Budapesten élő vagy itt rendszeresen feltűnő közösségnek a tagja még:

– Paul Ramsey (USA)
– Daniel Friberg (SWE)
– Tor Westman (SWE)
– Almássy Ferenc (FR-HUN)

– Griffin+Dowson (UK)

– Mario Rönsch (GER)

– Mészáros Melissa (USA-HUN)
– Willem Nassau (FR)

Utóbbi kettő még kevéssé ismert, ám feltörekvő vlogger. Egyikük ráadásul magyar, ő Mészáros Melissa, aki Győrből tolja jobbnál jobb videóit. Ezekben hol a menekülteket, hol a feminista nőket ekézi. Vagy szimplán a „liberálisokat”. Mészáros amúgy szerkeszti is a Daniel Friberghez köthető, soraiban Richard Spencert is felmutató altright.com-ot, de fordít az itt élő külföldi szélsőjobboldaliaknak. Itt van például az egyik videója, amit majdnem 100 ezren néztek meg.

false

 

Nála is súlyosabb az a francia Willem Nassau, aki az Oktogon mögött „fedezett fel” pedofil hálózatot, amit szerinte Soros György finanszíroz. Nem, most nem viccelünk, itt a videó, amit erről készített. Emlékeznek még a pizzagate-re, ugye? Na, ez meg a magyar sugargate:

false

A csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban megszólal majd Jim Dowson és Daniel Friberg, akiket az ideköltözésük motivációjáról is kérdezünk, és arra is kitérünk, miképp kerül képbe Dowson egy alakuló magyar pártnál.

Figyelmébe ajánljuk