Magyarország, 2017: egy politikai per első képei

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 13., 15:31
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bilincs, rabszíj, készenléti rendőrség pár flakon narancssárga festékért.

Folyik Gulyás Márton és Varga Gergely pere, amit hellyel-közzel itt követhetünk, de nem árt jól eszünkbe vésni ezt a néhány fotót, már csak a miheztartás végett is.

false

 

Fotó: Németh Dániel fotói

false
false
false
false
szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 13., 15:31
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Gulyás Márton
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 29 rworse
  rworse
  2017. április 14., péntek 11:23
  Rumata

  "1848-ban a magyar forradalom végig törvénysértés nélkül zajlott."
  Jaj, dehogy, dehogy.
  "Március 15-e pont az erőszakmentességével vívta ki az egész művelt világ csodálatát."
  Jaj, dehogy, dehogy.

  "1956-ban is csak addig tartott a forradalom és Nagy Imre reformjai, amíg csak békés tüntetések voltak.
  De amint az ÁVO-nak sikerült a fegyverosztogatással kiprovokálnia az utcai harcokat, a forradalom máris elveszett, mivel a szovjet hadseregnek ez volt ürügye a beavatkozásra és a helyzetet uralni képtelen Nagy Imre-kormány leváltására."
  Jaj, dehogy, dehogy.


  "Tehát mindhárom példád a békés tömegmegmozdulások rendszerváltó erejét támasztja alá."
  Jaj, dehogy, dehogy. A példák éppen az ellenkezőjét. Ezzel nem akarok semmit mondani, csak újólag felhívni a figyelmet, hogy folyamatosan a "történelemből" citálsz példákat az elméleteid alátámasztására, de szinte mindig igaz, hogy a citált történelmi események, folyamatok teljesen másképp történtek, mint ahogy te interpretálod őket.

  "Az pedig hatalmas tévedés, hogy a Fideszt csak egy forradalommal lehetne megdönteni.
  A Fideszt bármiféle választási rendszerben bármiféle kormányképes alternatív politikai erő nagy többséggel le tudná győzni."
  Ezzel mélységesen egyetértek. Amíg vannak országgyűlési és helyhatósági választások, addig az egyre növekvő mértékű fideszes választási csalások ellenére is simán le lehetne győzni a választáson a Fideszt - ha lenne rá elegendő lakossági akarat, és lenne hozzá politikai erő, amely mellé a lakossági akarat oda tudna állni.

  "A Fidesz kizárólag csak azért van hatalmon, mert az ellenzék 2010 óta folyamatosan nyilvánvalóvá teszi, hogy nem akar választást nyerni, és nem akar kormányozni."
  Ezzel akkor értenék egyet, ha a "nem akar" szavak helyén a "nem tud" szavak lennének. Az ellenzék mostanában folyamatosan nyilvánvalóvá teszi, hogy nem tud választást nyerni, nem tud kormányozni
 2. 28 rworse
  rworse
  2017. április 14., péntek 11:07
  Cyrano, 16

  Ezt a "hőstettét" valóban nem ismertem. Nem valami paródiáról van szó?
 3. 27 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. április 14., péntek 10:42
  Cyranóval és reutersszel is egyetértve, Gulyás nekem is túl sok.
  De bilincsbe verni?! És a Gergő nevű srácot a lakásáról elhurcolni?! És mégis rajtuk elverni a port amiatt, mert a vasárnapi tüntetés ellenére még mindig Fidesz-kormány van?!
  Őrület!
 4. 26 yoyo
  yoyo
  2017. április 14., péntek 09:55
  nagyon fura helyzet.

  Nagy tisztelet Kapronczai Stefinek vagy L Ritók Nórának, ezeknek a hihetetlen nagy magyaroknak, tetszett a beszédük a hősök terén, míg nagyon sokan voltak elégedetlenek velük.

  Nagyon nem teszik a bajszosszarozás (noha ádert semmire nem tartottam az alánemírás előtt se, szar alak), nem tetszik a "bayer zsolti, baszd meg az anyád", bár bayer tényleg bassza meg az anyját.

  Egyértelmű, hogy ez a hatalom elfogadhatatlan, de a békés és méltóságteljes tiltakozás mindvégig vissza fog pattanni a falról.

  Én megértem a méltóságteljesség híveit, de azokat is, akik ezt a falat megmásznák, lefestékeznék, ledöntenék.

  Ilyen idők ezek.
 5. 25 Cyrano
  Cyrano
  2017. április 14., péntek 09:18
  yoyo, nem akarlak elborzasztani, felbosszantani, bármit (téged biztosan nem), de hadd mondjam el: nem a szavak, a tettek érdekelnek. Ugyanis mondani bármit mondhatsz, ha a tetteid ellentmondanak ennek, akkor a tetteidet fogom figyelembe venni. Gulyásnál is ez történt.

  Az, hogy az előz kormányokat, azok intézkedésit kritizálta, nekem megint nem a demokratikus gondolkodásáról szól, ha nem emelte fel a szavát a fidesz antidemokratikus, mocskos ellenzéki magatartása ellen. Mert a kettő együtt hozhat objektív ítélethez közeli helyzetet.
  Valamint: utólag piszok egyszerű okosnak lenni, amikor benne vagy egy szituációban akkor a legritkább esetben sikerül jól döntened.:( Azt hiszem elég fiatal volt még akkor, úgyhogy az érzései nem izgatnak, annál inkább az, hogy láthatóan a fideszes balhékon „szocializálódott”.

  megint mondom, bár láthatóan nem megy át: nem az ítéletről, Gulyás nemtelen szerepéről beszélek.

  Ami pedig a kormány kommunikációját illeti: a fiatalok hatásos és humoros választ adtak minderre: nem vitáztak vele, hanem kigúnyolták .(A Sorossal jöttem, Repülővel jöttem feliratú táblák, a Soros-Airlines repülők – amik még tegnap is röpültek a fidesz-székháznál - az elégetett konzultáció, a mindenki által ismert jelzők (bajszos szar), az EU-s zászló kitűzése, pl. Szegeden is.) Akikhez eljutott az infó, azóta is vihognak. – Nos ezt a folyamatot verte keresztbe Gulyás. Most róla beszélnek, nem a fiatalok akcióiról. És ez engem bosszant. Mert végre először azt éreztem: nem ökölbe szorult kézzel, elkeseredetten nézünk szembe a hatalommal, hanem harsányan kiröhögjük. És a gúny gyilkolni tud.(A tegnapi duma, nem tudom már itt, vagy máshol olvastam: a szeretnék légy lenni a falon Áderéknél duma. Ha nem olvastad: „Add ide a sót te bajszos szar…bocs, papa”. Ez mutatja, hogyan véste be örökre Áderrel kapcsolatban ezt a jelzőt. És akkor sem lepődnék meg, ha Áder ezután nem merne emberek közé menni.)
 6. 24 reuters
  reuters
  2017. április 14., péntek 09:16
  gulyás egy szereplőmániás hülye - írta valaki, találóan (mennyivel szimpatikusabb a másik srác)
  de ez a rabláncon való elővezetés meg az ítélet
  egyáltalán: a gyorsított eljárás
  ijesztő képet fest a jelenlegi rezsim gátlástalanságáról
 7. 23 yoyo
  yoyo
  2017. április 14., péntek 08:16
  tiszapolgári,
  "Ha Gulyás nem dobált volna festéket, akkor a közvélemény erre kapható része most is a Soros-légiflottán ideszállított zsoldosokon rágódna, ..."

  Igen, igen.
  Ne hazudozza senki, hogy csak azért van szopóágon a demokrata magyar, mert sajnos magára haragította a hatalmat. Ha rendes törvénytisztelő módon viselkedne, akkor nem lehetne támadni.
  Ez egy egyszerűen beteg és lehetetlen felfogás.

 8. 22 yoyo
  yoyo
  2017. április 14., péntek 08:14
  Cyrano, ne borzassz el, kérlek.
  Gulyás tevékenységének egyik állandó, következetes és indulatos eleme a jobbik, mint rasszista, soviniszta és így elfogadhatatlan politikai erő ostorozása.
  Tény, hogy nem kíméli a fidesz előtti kormányokat sem, (teljes joggal), de hogy a jobbikkal szemben megbocsátó, sőt elfogadó volna, ez tiszta rágalom.
 9. 21 Cyrano
  Cyrano
  2017. április 14., péntek 08:02
  "Cyrano, van abban valami hátborzongató és végzetes, hogy ellenzéki oldalon is milyen torz hiedelmek és ellenszenvek működnek."

  Nem érdekelnek ellen- és rokonszenvek. Az érdekel, hogy Gulyás eddigi tevékenysége sem szólt másról, mint provokálásról - a demokratikus oldal ellen. Hallottad egyetlen-egy nyilatkozatát arról, hogy elítélné a jobbikot? A demokrácia-felfogás lakmuszpapírja, hogy egy náci bandával (mindegy, hogy mit mutat most Vona, a megvalósítás Ásotthalmon, és Érpatakon mutatja, hogy mi várható tőlük) nem barátkozunk. Ott csak a teljes karantén működik.

  Megismétlem: az ítélet rémes, borzalmas, ostoba. De ettől Gulyás még nem lesz sem demokrata, sem szerethető, mert az eszközt veszi ki az ellenzék kezéből.:(
 10. 20 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. április 14., péntek 07:59
  Rumata: Gulyás festékdobálása miatt a közvélemény nem a CEU ügyével, hanem az ő szándékosan kiprovokált bírósági ügyével foglalkozik

  Ha Gulyás nem dobált volna festéket, akkor a közvélemény erre kapható része most is a Soros-légiflottán ideszállított zsoldosokon rágódna, vagy azzal a fideszes felvetéssel foglalkozna, hogy Berg Dániel főszervező rokoni kapcsolatban áll-e Gerő Ernő keresztfiának a másod unokatestvérével.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Interjú Szanyi Tiborral
„Ha felszámolnánk az MSZP-t”
Népesedési intézet az Uránia helyén
Bezárt a csillagvizsgáló
Interjú
Gálvölgyi János 70 éves
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország