Orbán szerint teljesen rendben van az, ami Őcsényben történt, így kell ezekkel

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 29., 14:41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Takarodj innen, vagy felgyújtjuk a házadat!”

Kedden számoltunk be róla, hogy az őcsényi falugyűlésen igencsak elszabadultak az indulatok, s a helyi lakosok szájából olyan mondatok hangzottak el, mint hogy „takarodj innen, vagy felgyújtjuk a házadat”. Mindezt pedig csak azért, mert egy őcsényi szálláshely tulajdonosa Magyarországon teljesen legálisan tartózkodó menekült gyerekeket fogadott volna a panziójában.

A tulajdonost megfenyegették, majd kiszúrták a furgonja kerekeit,

végül pedig a község polgármestere is lemondott.

Az üggyel kapcsolatban tegnap megszólalt Lázár János is, de a kancelláriaminiszter rögtön el is mondta, hogy nincs itt semmi látnivaló,

mi, magyarok ilyenek vagyunk,

és szerinte az idegengyűlölet ilyen mértékű megnyilvánulásához a menekültek ellen már több mint két éve hergelő kormánynak nincsen köze.

Ma pedig a tallinni EU-csúcsra érkező Orbán Viktort is megkérdezték, mit szól mindehhez. A kormányfő szó szerint ezt mondta:

„Semmi kivetnivalót nem találtam én ebben. Hát, nem akarnak az emberek migránsokat befogadni. Nem akarnak az országba, és nem akarnak a falujukba. És annyit hazudtak már nekik migránsügyben, hogy nem hiszik el, hogy csak gyerekek fognak jönni. A magyar ember szereti a gyerekeket, meg egyébként is, az elesetteket mindig szívesen segíti. De annyit hazudoztak migránsügyben, hogy amikor azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar: először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban.”

Orbán érkezik a csúcsra

Orbán érkezik a csúcsra

Fotó: MTI/EPA/Valda Kalnina

Magyarország kormányfője tehát semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy emberek másokat fenyegetnek, kiszúrják a falu egyik lakójának autógumiját, és a legrémesebb időket idéző gyűlölettel fordulnak a menekültek felé.

(via MTI/444.hu)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 29., 14:41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 15
  jhamori
  2017. szeptember 30., szombat 03:34
  Hétköznapi fasizmus.
 2. 14
  pokrocz
  2017. szeptember 29., péntek 21:37
  Jöhetnek a pogromok...az Őcsénybe (vagy bármelyik bugris,tahó fideszes településre) besétáló szír család, büntetés nélkül meglincselhető....
 3. 13
  tiszapolgári
  2017. szeptember 29., péntek 21:16
  Az, hogy a magyar ember szereti a gyerekeket, igaz. Viszont Lenin még a magyar embereknél is jobban szerette a gyerekeket.
  Az, hogy a magyar ember az elesetteket mindig szívesen segíti, szintén igaz. Annyira, hogy ez még az úttörők Alaptörvényébe, jobban mondva 12 pontjába is bekerült.
 4. 12
  rworse
  2017. szeptember 29., péntek 20:23
  A NER óta Orbán kb. százszor annyiszor állapított meg arról valamit, hogy a magyar ember milyen, mint az ország többi része. Amely magyar nem olyan, amilyennek Orbán mondja, az nem is magyar.


 5. 11
  szegedi789
  2017. szeptember 29., péntek 18:57
  Most kicsit zavarban vagyok, mert fideszes hülyeségekről/szemétségekről volt szó dögivel a szokásos fenti bejegyzésekben, de hogy kommentszekcióból fölrepült a galamb nevezetű züllött troll, és OV lett . . .
  Ez az idézet, hú . . .

  - Egyébként ezt a tempót nem ma kezdték. Emlékszem Szeged-Tápén mentek neki az államigondozottak bentlakásos intézményéknek, hasonló hangulatkeltés keretében. És az Soros bejövetele előtt volt. Vagy Lázár , aki szintén menekült/államigondozott gyerekekkel szórakozott ???

  - Nem . Ez nem magyarügyileg van így. Ez is csöppnyit rasszista, nem ? Kollektíve tulajdonságügyileg meghatározottak lennénk ???? Endékás turistáktól a délszláv menekültekig, azért ilyen állami gyűlöletkeltésről nem volt szó. Akkor ez véletlenül nem az állampárt sara, amely rájátszik félelmekre, információhiányra ????? Azt, hogy a társadalom rossz passzban van, és erre a leharcoltságára viktorhabonyok rátelepednek , aláírom.

  - A nőinket megerőszakoló muszlim áradattól rettegünk, de közben egy hangos kisebbség felhatalmazva érzi magát gumik kiszúrására, halálos fenyegettésre, mert így védik meg a háborítatlan pannón paradicsomot ??? Nem maguk szállják meg saját közösségüket ? Pontosabban hasznos eszközként az állampártnak tesznek egy nagy szívességet . . . ??? És még dícséretet is kapnak, hogy magyar virtus satöbbi ... ???

 6. 10
  harcolj
  2017. szeptember 29., péntek 17:08
  Közben kipróbálták az új fegyvert - a migránsűző felcsúti kolbászágyút. Bár a menekült kisdedeket a legújabb mesekönyv is elrettenti - címe " Pocak szereti a gyerekeket"
 7. 9
  Motyó
  2017. szeptember 29., péntek 16:37
  Ha nem tévedek, a magyar néppel a migránsokról a magyar kormány beszélt a legtöbbet. Így csak viki és csapata hazudhatott nekik, hogy jönnek a gyerekek, a szülők meg a család és már muzulmán is az ország. Gyönyörű beismerés viki részéről.
 8. 8
  harcolj
  2017. szeptember 29., péntek 16:30
  Galambocs addig forgolódott , míg rákerült Pocak hajtókájára. Micsoda karrier!
 9. 7
  rworse
  2017. szeptember 29., péntek 16:27
  erdőspéterkurvaanyád
 10. 6
  HalápyMiksa
  2017. szeptember 29., péntek 15:59
  "A magyar ember szereti a gyerekeket"

  pörkűttnek, vagy sütve?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra