Orbán szerint teljesen rendben van az, ami Őcsényben történt, így kell ezekkel

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 29., 14:41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Takarodj innen, vagy felgyújtjuk a házadat!”

Kedden számoltunk be róla, hogy az őcsényi falugyűlésen igencsak elszabadultak az indulatok, s a helyi lakosok szájából olyan mondatok hangzottak el, mint hogy „takarodj innen, vagy felgyújtjuk a házadat”. Mindezt pedig csak azért, mert egy őcsényi szálláshely tulajdonosa Magyarországon teljesen legálisan tartózkodó menekült gyerekeket fogadott volna a panziójában.

A tulajdonost megfenyegették, majd kiszúrták a furgonja kerekeit,

végül pedig a község polgármestere is lemondott.

Az üggyel kapcsolatban tegnap megszólalt Lázár János is, de a kancelláriaminiszter rögtön el is mondta, hogy nincs itt semmi látnivaló,

mi, magyarok ilyenek vagyunk,

és szerinte az idegengyűlölet ilyen mértékű megnyilvánulásához a menekültek ellen már több mint két éve hergelő kormánynak nincsen köze.

Ma pedig a tallinni EU-csúcsra érkező Orbán Viktort is megkérdezték, mit szól mindehhez. A kormányfő szó szerint ezt mondta:

„Semmi kivetnivalót nem találtam én ebben. Hát, nem akarnak az emberek migránsokat befogadni. Nem akarnak az országba, és nem akarnak a falujukba. És annyit hazudtak már nekik migránsügyben, hogy nem hiszik el, hogy csak gyerekek fognak jönni. A magyar ember szereti a gyerekeket, meg egyébként is, az elesetteket mindig szívesen segíti. De annyit hazudoztak migránsügyben, hogy amikor azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar: először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban.”

Orbán érkezik a csúcsra

Orbán érkezik a csúcsra

Fotó: MTI/EPA/Valda Kalnina

Magyarország kormányfője tehát semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy emberek másokat fenyegetnek, kiszúrják a falu egyik lakójának autógumiját, és a legrémesebb időket idéző gyűlölettel fordulnak a menekültek felé.

(via MTI/444.hu)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 29., 14:41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 15 jhamori
  jhamori
  2017. szeptember 30., szombat 03:34
  Hétköznapi fasizmus.
 2. 14 pokrocz
  pokrocz
  2017. szeptember 29., péntek 21:37
  Jöhetnek a pogromok...az Őcsénybe (vagy bármelyik bugris,tahó fideszes településre) besétáló szír család, büntetés nélkül meglincselhető....
 3. 13 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. szeptember 29., péntek 21:16
  Az, hogy a magyar ember szereti a gyerekeket, igaz. Viszont Lenin még a magyar embereknél is jobban szerette a gyerekeket.
  Az, hogy a magyar ember az elesetteket mindig szívesen segíti, szintén igaz. Annyira, hogy ez még az úttörők Alaptörvényébe, jobban mondva 12 pontjába is bekerült.
 4. 12 rworse
  rworse
  2017. szeptember 29., péntek 20:23
  A NER óta Orbán kb. százszor annyiszor állapított meg arról valamit, hogy a magyar ember milyen, mint az ország többi része. Amely magyar nem olyan, amilyennek Orbán mondja, az nem is magyar.


 5. 11 szegedi789
  szegedi789
  2017. szeptember 29., péntek 18:57
  Most kicsit zavarban vagyok, mert fideszes hülyeségekről/szemétségekről volt szó dögivel a szokásos fenti bejegyzésekben, de hogy kommentszekcióból fölrepült a galamb nevezetű züllött troll, és OV lett . . .
  Ez az idézet, hú . . .

  - Egyébként ezt a tempót nem ma kezdték. Emlékszem Szeged-Tápén mentek neki az államigondozottak bentlakásos intézményéknek, hasonló hangulatkeltés keretében. És az Soros bejövetele előtt volt. Vagy Lázár , aki szintén menekült/államigondozott gyerekekkel szórakozott ???

  - Nem . Ez nem magyarügyileg van így. Ez is csöppnyit rasszista, nem ? Kollektíve tulajdonságügyileg meghatározottak lennénk ???? Endékás turistáktól a délszláv menekültekig, azért ilyen állami gyűlöletkeltésről nem volt szó. Akkor ez véletlenül nem az állampárt sara, amely rájátszik félelmekre, információhiányra ????? Azt, hogy a társadalom rossz passzban van, és erre a leharcoltságára viktorhabonyok rátelepednek , aláírom.

  - A nőinket megerőszakoló muszlim áradattól rettegünk, de közben egy hangos kisebbség felhatalmazva érzi magát gumik kiszúrására, halálos fenyegettésre, mert így védik meg a háborítatlan pannón paradicsomot ??? Nem maguk szállják meg saját közösségüket ? Pontosabban hasznos eszközként az állampártnak tesznek egy nagy szívességet . . . ??? És még dícséretet is kapnak, hogy magyar virtus satöbbi ... ???

 6. 10 harcolj
  harcolj
  2017. szeptember 29., péntek 17:08
  Közben kipróbálták az új fegyvert - a migránsűző felcsúti kolbászágyút. Bár a menekült kisdedeket a legújabb mesekönyv is elrettenti - címe " Pocak szereti a gyerekeket"
 7. 9 Motyó
  Motyó
  2017. szeptember 29., péntek 16:37
  Ha nem tévedek, a magyar néppel a migránsokról a magyar kormány beszélt a legtöbbet. Így csak viki és csapata hazudhatott nekik, hogy jönnek a gyerekek, a szülők meg a család és már muzulmán is az ország. Gyönyörű beismerés viki részéről.
 8. 8 harcolj
  harcolj
  2017. szeptember 29., péntek 16:30
  Galambocs addig forgolódott , míg rákerült Pocak hajtókájára. Micsoda karrier!
 9. 7 rworse
  rworse
  2017. szeptember 29., péntek 16:27
  erdőspéterkurvaanyád
 10. 6 HalápyMiksa
  HalápyMiksa
  2017. szeptember 29., péntek 15:59
  "A magyar ember szereti a gyerekeket"

  pörkűttnek, vagy sütve?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

A közvélemény-kutató a választásokról
Interjú Závecz Tiborral
Riport
Diáktüntetők Orbán ellen
Mit tehet az egyes polgár?
Schein Gábor írása
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra