Magyarországon nem is működő civil szervezetekkel példálózik Kovács Zoltán a „Stop Soros” törvényt magyarázva

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 30., 11:38
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A hivatalos blogján, hátha nem veszik észre.

Hivatalos blogján magyarázza el a világnak Kovács Zoltán kormányszóvivő, miért volt szükség a „Stop Soros” címen elhíresült törvénycsomagra, ami az illegális bevándorlás megállításának csodafegyvere.

Kovács Pintér Sándor belügyminisztert idézi, aki korábban arról beszélt, hogy 25 százalékos adót kell kivetni azokra a szervezeteket, amelyekről megállapítható, hogy támogatják a törvénytelen migrációt.

A szóvivőnek példái is vannak persze ilyen szervezetekre.

De még milyenek.

Kovács a W2EU német bejegyzésű platformmal példálózik, amely a menekültek és bevándorlók tájékozódását segíti. Bár a szervezetet a Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott Pro Asyl működteti, csakhogy nem Magyarországon. A szóvivő másik példája a „Watch the Med”, amelyet 2012-ben hoztak létre a Földközi-tengeren keresztül menekülők megsegítésére, illetve vészhelyzetek bejelentésére, segítségkérésre. Értelemszerűen ez sem Magyarországon működik.

Még ha az érvelés nem is jött össze Kovácsnak, azért egy rendes sorosozással baj nem lehet.

„Ezek a szervezetek, amelyek közül többet Soros György milliárdos befektető támogat, támogatják a nyitott Európa vízióját. Az illegális migráció nyílt promotálásával nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Ennek megállítása a »Stop Soros« törvénycsomag célja” – közli Kovács Zoltán.

(About Hungary, 444.hu)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 30., 11:38
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  rworse
  2018. január 30., kedd 21:53
  sachs, 2

  Teljesen egyetértek. Soros for president. Ennél jobb ötlet most nem lehet. Kontraakció.
 2. 4
  rworse
  2018. január 30., kedd 21:50
  Kisapám, 1
  "Belátom, hogy a magyar nyelv nehéz. Ám, aki fizetésért újságot ír, annak jobb lenne ismernie a nyelvi szabályszerűségeket, vagy legyen egy olvasószerkesztő, aki ért a ragozásokhoz, az egyeztetésekhez, a vonzatokhoz. Ugye azért az nem volna baj, ha az olvasó értené, mit is akar a szerző mondani?"

  Belátom, hogy a trollkodás nehéz. Ám, aki fizetésért kommentet ír, annak jobban kellene ismernie az aktuális trollkiskátéban lefektetett szabályszerűségeket, vagy legyen kéznél mindig egy tartótiszt, aki ért a csúsztatásokhoz, a keverésekhez, a koholásokhoz. Hogy ne kelljen egy egyszerű félregépelésre hagyatkozni a bértrollkodónak, mert hát ugye azért az nem volna baj, ha a trollkommentet olvasni kénytelen olvasó pontosan láthatná, hogy a trollkommentelő csak trollkommentelni akar.
 3. 3
  sachs
  2018. január 30., kedd 16:00
  Kérem szépen, én ezennel jelentkeznék: Én végre szeretném hajtani a Soros-tervet.
 4. 2
  sachs
  2018. január 30., kedd 15:50
  Abból indulok ki, hogy az ellenzéki vezetők közül tulajdonképen bárki jobb volna Orbánnál. Vonától Gyurcsányig. Igen, Gyurcsány is jobb volna. Meg a Bernus is. Vagy a Bokros. Másrészt hiábavaló a lúzer mentegetőzés: Á, én nem vagyok a Soros embere. Énnekem is fáj Trianon. Ugyan, dehogy bontanám le én a kerítést, stb, stb. Ez egyrészt szánalmas, másrészt a fidesz propaganda ennél erősebb.

  Ha viszont így áll a dolog, akkor bele kéne állni: Soros for president. Mint a dzsúdós, aki az ellenfél lendületét felhasználva hajtja végre a dobást. Ha most a Soros van reklámozva (az antireklám is reklám) állami pénzen, akkor álljanak be mögé. Egymás közt úgysem tudnak megegyezni.

 5. 1
  Kisapám
  2018. január 30., kedd 14:45
  "Kovács Pintér Sándor belügyminisztert idézi, aki korábban arról beszélt, hogy 25 százalékos adót kell kivetni azokra a szervezeteket, amelyekről megállapítható, hogy támogatja a törvénytelen migrációt."
  Belátom, hogy a magyar nyelv nehéz. Ám, aki fizetésért újságot ír, annak jobb lenne ismernie a nyelvi szabályszerűségeket, vagy legyen egy olvasószerkesztő, aki ért a ragozásokhoz, az egyeztetésekhez, a vonzatokhoz. Ugye azért az nem volna baj, ha az olvasó értené, mit is akar a szerző mondani?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra