Lepasszolt állami ingatlanok és milliárdok, de offshore-pénzek is hizlalják a növekvő EMIH-vagyont

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2018. február 15.

Belpol

Feltérképeztük Köves Slomóék birodalmát, és egészen meglepő dolgokat találtunk.

A frissen megjelent Magyar Narancsban hosszú cikket olvashat arról, hogy a Köves Slomó vezette EMIH a NER nyolc éve alatt miképp építette ki a ma már igen tekintélyesnek tűnő hálózatát. Amely Budapesten megközelítőleg így néz ki:

false

 

Cikkünk a Munkáspárt egykori székházától, a Baross utca 61.-ből indul, amely már az EMIH tulajdonában van, igen, az egész épület, mert megkapták.

false

 

Fotó: Narancs

Itt hamarosan kollégium fog nyílni, de azért is figyelemre méltó ez az ingatlan, mert itt található ma már egy csomó EMIH-hez köthető cég és alapítvány, továbbá mert egy ciprusi offshore cég közel 800 millió forintos jelzáloga van rajta.

false

 

false

Hogy miért, azt megtudhatja a csütörtöki Narancsból, amelyben Nógrádi Bálint, az EMIH gazdasági vezetője mondja el ennek is az okát.

Egyetem, gimnázium, általános iskola, vágóhíd, és megannyi kisebb-nagyobb projekt, például hamarosan egy állami százmilliókból megépülő uszoda – a sort még folytathatnánk (és friss lapszámunkban folytatjuk is!), hogy milyen közpénzes segítséget kapott az elmúlt években akár hitel, akár közvetlen támogatás formájában az EMIH, illetve a hozzá kapcsolódó gazdasági holdudvar. Ha mindent egybeveszünk, a támogatások közelítik a hatmilliárd forintot, ami annak kapcsán is igazán szép teljesítmény, hogy az EMIH csak 2011-ben lett bevett egyház.

Cikkünkben olvashat Köves Slomó honvédségi fizetéséről is, és arról, hogy az EMIH mit gondol erről az egész közpénzes históriáról. A Mazsihisz is megszólal ennek kapcsán, így egy kisebb vita is kialakult a felek közt – de erről bővebben már a csütörtöki Magyar Narancsban olvashat!

Figyelmébe ajánljuk