Máris cáfol Tarlós

  • narancs.hu
  • 2018. június 25.

Belpol

Csak félreértették a szavait, így szó sincs arról, hogy beszüntetné a Red Bull Air Race-t.

Képtelenség, hogy Budapest főpolgármesterének, az egyik legrutinosabb sajtófőnökkel az oldalán vért kell izzadnia, hogy azt írják meg, amit mondott, és ne mást – nyilatkozta a 24.hu-nak Tarlós István.

Ahogy reggel mi is megírtuk, a főpolgármester az M1 hétfő reggeli műsorában azt nyilatkozta a rendezvényről:

"Ameddig én vagyok a főpolgármester, addig ilyen botrányos zűrzavar nem fordulhat elő a városban. Olyan rengeteg panasz érkezett ezekben a napokban a zajra, és olyan sok közterületet és olyan hosszú időre foglaltak el, hogy akármilyen sikeres ez a rendezvény, ilyet nem lehet a budapestiekkel csinálni."

A hír aztán az MTI-ben már úgy jelent meg, hogy Tarlós István elnézést kér a budapestiektől a hétvégi műrepülőverseny okozta kellemetlenségek miatt és bejelentette, amíg ő a főpolgármester, nem lesz többé ilyen verseny ilyen feltételekkel a belvárosban.

A főpolgármester szerint azonban félreértették a szavait, vagyis Red Bull Air Race lehet, de káosz nem. A 24.hu-nak arról is beszélt Tarlós, hogy az egész ügy nem is az ő sara, a döntést a rendezés feltételeiről a Láng Zsolt II. kerületi fideszes polgármester vezette fővárosi tulajdonosi bizottság hozta meg.

"Részemről a lojalitás és a barátság, de nem lenne baj, ha a tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottság elnöke a sajtó rendelkezésére állna, és nem a főpolgármesternek kellene nyilatkoznia egy olyan ügyben, amelyről csak később szerzett tudomást" – kommentálta az ügyet a lapnak Tarlós.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.