Megállapodás az MSZP-vel: cáfol a DK

szerző
MTI
publikálva
2017. nov. 07., 13:19
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Állítják, nem született még megállapodás a demokratikus ellenzéki pártok között.

Annak ellenére, hogy Kovács László már kész konkrét számokról is beszélt, nincs még megállapodás e két párt között, áll a Demokratikus Koalíció közleményében. Mint írják, még „nem született megállapodás a demokratikus ellenzéki pártok között az egyéni választókerületi koordinált jelöltállításról, így az MSZP és a DK sem állapodott meg a körzetekről.
Az ezekről szóló tárgyalások az elmúlt napokban is folytak, a DK vezetői találkoztak az MSZP, az Együtt-Párbeszéd és a MoMA képviselőivel is. Az a szándék, hogy heteken belül átfogó megállapodást érjünk el. Mindazonáltal szükségesnek tartjuk rögzíteni, hogy minden olyan állítás, amely tényként beszél egy már megszületett rész-, vagy átfogó megállapodásról, minden alapot nélkülöz.”

szerző
MTI
publikálva
2017. nov. 07., 13:19
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 14 rworse
  rworse
  2017. november 08., szerda 18:21
  Egy állampolgár egy szavazat. A kettős állampolgárok két állampolgárok. A hármas három...
 2. 13 galambocskám
  galambocskám
  2017. november 08., szerda 11:53
  http://valasz.hu/itthon/ezert-rontott-ra-gyurcsany-a-hataron-tuli-magyarokra-126189

  A Heti Válasz szerint a gyurcsincsi jól kalkulál, szerintem viszont rosszul.

  A népek is tudják, hogy más dolog nem megadni a szavazati jogot és megint más dolog utólag elvenni.

  A népek nem hülyék. Tudom, itt nem úgy látják, itt úgy látják hogy a népek hülyék én viszont úgy látom hogy a népek nem hülyék. A népek képesek felfogni a különbséget. Aki nem fogja fel a különbséget az nem a népek hanem a gyurcsincsi.
 3. 12 galambocskám
  galambocskám
  2017. november 08., szerda 11:07
  A gyurcsincsi szerzett nálam egy jó pontot: előfordul hogy nem a szemkápráztató kockás ingeinek egyikét ölti magára. Ez a legtöbb ami tőle elvárható.
 4. 11 yoyo
  yoyo
  2017. november 08., szerda 06:49
  Sachs, az első felével, hogy akik nem itt élnek, soha nem éltek itt, nem itt adóznak, stb. ne választhassanak, egyetértek. A fidesz ezt az elemet kifejezetten a saját szavazói réteg kiszélesítésére kreálta, nem volt abban semmi több a puszta nyerészkedő demagógián.

  A második fele egy olyan okoskodás, amihez hasonló nagyon sokféle felvethető lenne, viszont a demokrácia rendszerének faék-egyszerűeégűnek kellene lennie mindenféle csicsázás nélkül.
  Ilyen csicsázás a határon túliak, vagy a mongol redővel rendelkezők, esetleg a kis kece lányomat elénekelni képesek stb. bevonása. (De mondjuk az egy bizonyos pantone árnyalatnál sötétebbek kizárása már nem csicsázás, hanem fasizmus).

  A határontúliak szavazatának megvonása mint ötlet külön, kiragadva, most, így felvetve nagyon szar ötlet. Emiatt buzerálás és nem koncepció.
  Gyurcsány ránézett egy közvéleménykutatásra, ahol talán 70% nem ért egyet a határon túliak szavaztatásával, és meglátott benne egy esélyt.

  De kizártnak tartom, hogy ez a 70% harcosan, minden egyéb elfogultságától, elkötelezettségétől mentesen ellenezné, azaz sikeres is lehetne egy ilyen népszavazás. A 70% mondjuk minimum fele fideszes szavazó, tizenvalahány százaléka jobbikos. Lehetne-e őket egy határon túli magyarok jogait korlátozó szavazásra aktivizálni? Illetve a 70% túlnyomó része NEM DK-s szavazó. Lehetne-e őket Gyurcsány politikai harcához aktivizálni? Kizárt.

  Hiába tök jogos a felvetés, ha a mód és az időpont rosszul megválasztott. Gyurcsány 2004-ben egyszer már nagyon rossz választ adott (egy aljas és nagyon rossz felvetésre). Ez ahhoz nagyon hasonló. Vannak nagy problémák, amiket néha csak provokatív módon lehet elkezdeni a megoldását. Én ebben az esetben sokkal inkább tartom azt, hogy csak egy új, konszenzusosan elfogadott választási törvény lehet a helyes megoldás, amely tisztázza ezt a kérdést is.
 5. 10 galambocskám
  galambocskám
  2017. november 08., szerda 05:11
  Azzal viszont már nem értek egyet, illetőleg nehezen is tudnám elképzelni hogy - mondjuk - győz a gyurcsincsi vezette ellenzék és azzal kezdik az országlásukat hogy beintenek a környező országokban élő magyaroknak.

  Ez nyilván gyurcsincsi saját ötlete. Az ellenzék saját magától olyan amilyen, nem kell ehhez orbáni machináció.
 6. 9 sachs
  sachs
  2017. november 07., kedd 21:21
  Ez a nagy baj, hogy mindenki mindenben valami hátsó szándékot lát. Nem azért gondolom rossznak a határon túliak itteni szavazását, mert a "helyzetet" akarom megváltoztatni, hanem azért, hogy ne ugasson bele a dolgokba az, aki aztán nem viseli a következményeket. A gyerekek esetében pedig az gondolom, hogy a gyerekeknek speciális érdekeik vannak, amik nem tudnak kifejeződni a mostani rendszerben. Például az oktatásra vonatkozóan, vagy a környezet hosszú távra szóló elbarmolására vonatkozóan. Persze egy csecsemő mit sem tud ezekről, de ha az anyja szavaz helyette, az éppen jó.
 7. 8 yoyo
  yoyo
  2017. november 07., kedd 20:33
  sachs, valahányszor a választok körének buzerálását pedzegetik, összerándul a gyomrom.

  Az egyik dolog: a kialakult helyzeten nem változtatna a legcsekélyebb mértékben sem, ha a most regisztráltak helyett/mellett mások (is) szavaznának (kizárva a butákat, a linkeket, bevonva az igazoltan hun vagy az onogur származásúakat, + egyéb agyrémek).

  A másik szempont: ez alap, a választójoggal nincs tilitoli, nincs ügyeskedés, nincs stiklizés.
  Nincs. Annyi mindent felforgattak, annyi mindent elrontottak már. Nem kell ezt fokozni.
 8. 7 sachs
  sachs
  2017. november 07., kedd 19:17
  Na de például a (tősgyökeres valódi) angolok nem választhatnak otthon, ha már egy bizonyos ideje külföldön élnek.

  Másrészt viszont nekem tetszett volna, hogy a gyerekek is kapjanak szavazati jogot. Baromi egyszerű lett volna megoldani: Akármelyik szülő elfárad a szavazókörbe a gyermek anyakönyvi kivonatával, és leadja a szavazatát a gyermek helyett.
 9. 6 galambocskám
  galambocskám
  2017. november 07., kedd 18:24
  http://valasz.hu/itthon/kartyavarkent-omlik-ossze-gyurcsanyek-ervelese-126149

  Ez a jó link.
 10. 5 galambocskám
  galambocskám
  2017. november 07., kedd 16:34
  Én eredetileg egyetértettem gyurcsincsivel, miszerint mindenki ott szavazzon ahol viseli a szavazásának következményeit. Ami azt illeti, most is egyetértek vele.

  Nade, találtam a Heti Válaszban egy cikket amitől csuklottam. Fel van sorolva hogy másutt kik szavazhatnak:

  http://valasz.hu/itthon/kartyavarkent-omlik-ossze-gyurcsanyek-ervelese-126149.

  "– Németország (Szavazati jog a parlamenti választásokra, amennyiben az illető 14 éves kora óta legalább három hónapot egyvégtében Németországban élt, vagy olyan közeli szálakkal fűződik az országhoz, hogy a választás eredménye az ő életét is befolyásolja.)"

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Díjemelésre várva
Budapesti taxihelyzet
Interjúk
Setét Jenő, Arundhati Roy, Sándor Anna
Könyvmelléklet
Michael Chabon, Móra Ferenc, Sikerlista
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra