Megújuló Magyarország megújuló hazugságokkal?

szerző
Ács Sándorné
publikálva
2017. okt. 03., 20:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ács Sándorné nyílt levele Szél Bernadettnek.

SAJNÁLOM, EL VAGYOK KESEREDVE ÉS FEL VAGYOK HÁBORODVA!

Kedves Bernadett!

Ott ültél velem a kocsimban 2014 áprilisában, amikor Kishantos földjeit letarolták, engem autóval üldözőbe vettek és leszorítottak Orbán kigyúrt kopasz fiúi, és ott voltál akkor is, amikor Zászlós Tibor levelét kihozta egy civil ruhás rendőr. Zászlós, a hantosi dűlőutakat is elprivatizáló zrt.-vezérigazgató és kamarai alelnök üzent, hogy nem lehetünk az ő útjain, ezért a kigyúrt kopaszok kilökdöstek mindenkit: újságírót, országgyűlési képviselőt, szimpatizánst.

Ennek a közös élménynek az alapján biztos voltam benne, hogy segítesz legyőzni az orbáni diktatúrát. Másképp döntöttetek… Keresztbe feküdtetek a biztos kormányváltást ígérő Botka-javaslatnak, és részetek van a megbuktatásában. Megjósoltam, hogy erre fognak titeket felhasználni. Bár ne lett volna igazam!

Most látom, hogy büszkén és lelkesen miniszterelnök-jelöltként állsz a pódiumon, és talán magad is elhiszed, amit mondasz… de nagy bajok vannak, Detti, mert a fele sem igaz!

Elmondtam neked, hogy 5–8 százalék körüli támogatottsággal leváltani nem tudjátok a kormányt, de hatalomban tartani igen. Hát most éppen ezt teszitek. Ez engem mélységesen felháborít és elkeserít.

De a legszörnyűbb az, hogy újabb és újabb hazugságokat dobtok be – tényleg mindenkit hülyének néztek… Lesajnáltad Botka Lászlót és az MSZP-t:

„Botka László lemondása nehéz pillanat személyesen neki és pártjának is, amely az MSZP belügye, és ezt az LMP tiszteletben tartja.”

NEM, Detti, Botka László lemondása NEM az MSZP belügye, hanem az ország ügye. Itt és most a reményt és a jövőt vettétek el tőlünk egy alávalóan aljas játszma aktív szereplőjeként.

Egyedül Botka László javaslata volt a működőképes megoldás a kormány leváltására – ma már Róna Péter is éppen ilyesmiről beszélt azt vizionálva, hogy mindenki beáll mögétek… Úgy tett, mintha valami nagyon új, LMP által kitalált csodáról beszélne, pedig valójában Botka László választási együttműködési javaslatáról beszélt LMP-vezetéssel… én erre nem találok szavakat.

De nem ez az egyetlen lopott holmi, mert a meglehetősen eklektikus és kurta-furcsára sikeredett programotok is a Botka-program kiherélt és átfazonírozott változata.

És hogyan tudsz jó szívvel arról beszélni, hogy a Szél-kormányban nem lesznek „újracsomagolt” politikusok, üres ígérgetések a választások előtt, sem oligarchák és „aljas alkuk” – miközben Hadházy Ákos a Fideszből, Demeter Márta az MSZP-ből érkezett „újracsomagolt emberek” ott ülnek szemben veled?

De a legkínosabb téma az oligarchák kérdése…  Azt mondjátok, hogy az LMP-ben nincsenek oligarchák… hát benne talán nincsenek, de a környezetében ott van az összes föld oligarcha érdekeit képviselő szervezet. Az LMP társelnökének Hadházy Ákosnak az édesapja az állami földek eladását leginkább szorgalmazó szervezet – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke – aki így Zászlós csapatában, a Fidesz legbelső – vagyonosztogató körében játszik.

Én hatalmas ellentmondást látok abban, hogy akkor, amikor 2016 nyarán az aktivistáitok 13 000 aláírást gyűjtöttek össze az állami földek eladása ellen – ti megválasztottátok társelnöknek Hadházy Ákost, aki édesapján keresztül nagyon is közel áll az állami földek elmutyizását kierőszakoló körökhöz. Az ő megválasztása óta nem is szól az LMP egy szót sem az állami földek eladása ellen, holott az az államnak 1000 milliárdos nagyságrendű kárt okozó, a jövő élelmezésbiztonságát veszélyeztető nemzetellenes bűncselekmény.

Hát ezeket itt és most el kellett mondanom nektek és mindenkinek, hogy tudomást szerezhessenek róla az emberek – és világosan lássák az andalító szép szavak mögött az igazságot. Mert elég volt már a hazugságokból egyszer és mindenkorra!

Szerettem volna megbeszélni mindezeket olyan LMP-sekkel, akiket ismerek és nagyra becsülök – de meglepődve értesültem arról, hogy szinte mindenki otthagyta az LMP-t, és már rágondolni sem akarnak a vezetés diktatórikus módszerei miatt. Ez is hozzátartozik a képhez.

Végül, de nem utolsósorban el kell mondanom azt is, hogy tisztességtelen az, ahogy korábbi szövetségesetek, az MSZP lejáratására játszotok – vagyis nem a kormányt, hanem az ellenzéket akarjátok leváltani…? Éppen azt a pártot, amelyikkel esély lett volna a kormányváltásra, és éppen azt az egyetlen parlamenti pártot, amely az Élőlánccal együtt a mai napi következetesen harcol az állami földek visszaszerzéséért? Talán éppen ezért vált nemkívánatossá?

Baráti szövetségben dolgoztatok az MSZP-vel az állami földek eladása elleni aláírásgyűjtéskor - ld. mellékelt kép –, ezt elárulni, és most nekik rontani számomra elfogadhatatlan.

Nagy kárt, nagy bajt okoztatok – soha vissza nem térő történelmi lehetőséget vettetek el tőlünk, és hazugságokat és üres lózungokat kaptunk cserébe…

Bizalom? Hitelesség? Egység? – ÍGY?

SAJNÁLOM, EL VAGYOK KESEREDVE ÉS FEL VAGYOK HÁBORODVA!

Mezőfalva, 2017. október 3.

Ács Sándorné

 

szerző
Ács Sándorné
publikálva
2017. okt. 03., 20:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 36
  galambocskám
  2017. október 04., szerda 20:15
  "..normális országban, normális sajtó viszonyok mellett persze egyetértenék veled
  de itt ugye lassan már semmi sem normális."

 2. 35
  yoyo
  2017. október 04., szerda 20:09
  reuters, én se értem, mi a baj azzal, hogy egy (tudomásom szerint rendkivül) hiteles ember őszinte véleményét az ő saját neve alatt lehozta a magyar narancs.

  A Narancs amúgy eddig se állta útját annak, hogy artikulálódjanak Szél Bernadett szándékai, szerintem ha reagálni szeretne, azt is örömmel közlik.

  A kibeszélésre vonatkozó moratórium (ami hivatalosan aligha létezett) egy jó ideje amúgy sem tud itt megálljt parancsolni a sok zagyva szándéknak. Ha nem jön valami váratlan fordulat, akkor kár ezen tovább erőlködni.


 3. 34
  reuters
  2017. október 04., szerda 19:59
  rworse (32)

  itt és most a Magyar Idők szerepét vette a MaNcs
  egy komoly ellenzéki pártot ekéző levelet közölt
  (a szerk dicséretére legyen mondva, elég gyorsan lekerült a "címlapról")

  normális országban, normális sajtó viszonyok mellett persze egyetértenék veled
  de itt ugye lassan már semmi sem normális
 4. 33
  yoyo
  2017. október 04., szerda 19:28
  Cyrano, én nem naplózom, mikor, ki, milyen felelőtlen kijelentésekre ragadtatta magát. De hogy az elmúlt évben Botkán kívül még boldog és boldogtalan is beszélt olyankor és olyat, amikor és amit nem kellett volna, az tuti.
  Őszintén szólva erre a tavalyi okt. 23-ra egyáltalán nem emlékszem, talán azért, mert az én szememben már aligha tűnt túlságosan ígéretesnek.
 5. 32
  rworse
  2017. október 04., szerda 19:23
  reuters, 30

  Ez a szöveg Ács Sándorné közéleti ember közéleti nyilvánosságnak szánt közéleti nyílt levele. A Narancs pedig leközölte, mert közlésre érdemesnek - netán fontosnak - tartotta. Ennyi. Mi a probléma?

  Egyébként pedig miféle "ellenőrizetlen információk"? Miről kellett volna emiatt megkérdezni Szélt? Hogy egyetért-e Ácsné véleményének kitételeivel? Ezekről Szél már rengeteget beszélhetett, és a továbbiakban is nap mint nap beszél politikai megnyilvánulásaiban, interjúkban, tetteiben. Ácsné egyedül Hadházyról (családi viszonyairól és azok Ácsné által vélt vagy valós következményeiről) mondott olyasmi véleményt, amiről úgymond meg lehetne kérdezni a másik felet is, ami ellen védekeznivaló van, meg is lesz még sokat kérdezve erről Hadházy, de meg is volt már szólítva ezügyben korábban bőven, úgyhogy bőven volt is már alkalma védekezni. Széllel kapcsolatban nincs mit kérdezni emiatt, mert vele kapcsolatosan Ácsné csupa olyan dologra reagált, amiben Szél már szólott, tett, sokszor, bőségesen. Ácsné elmondta Szél már megtörtént megnyilvánulásairól a véleményét. Mit mondjon Szél, ha megkérdezik arról, amit már elmondott. Talán megnemtörténtté akarná beszélni, ami már megtörtént, amit már beszélt?
  Ez egy nyílt levél kommentár nélküli leközlése itt elektronikusan. A levél közölhető, bírja a nyomdafestéket, szalonképes, informatív, közéletileg érdekes, nem sért személyiségi jogokat, a benne levő dolgokról a két érintett politikus pedig már sokszor elmondta az elmondandóját, megtette a megteendőjét. Ennyi.
 6. 31
  Cyrano
  2017. október 04., szerda 17:43
  yoyo (15)
  ilyen volt a 2016. okt. 23-i összefogás. Megállapodtak a színpadon állók (Moma, mszp, dk, pm, szolidaritás), hogy nincs szivárogtatás, nincs kibeszélés. Kezet fogtak. (Mi boldogan éljeneztünk, hogy végre normális mederben a dolog.)
  Ezt verte keresztbe Botka.
  Erről írt nem egyszer Bokros az ÉS-ben.
 7. 30
  reuters
  2017. október 04., szerda 16:53
  Újságnak, hírlapnak lenni?
  Akkor illet volna megkérdezni Szél Bernadettet is!
  Továbbá...olyan erős a mostani ellenzék, hogy a még létező ellenzéki sajtónak az ellenzék egyik pártjáról kell negatív és ellenőrizetlen információkat megjelentetni?

 8. 29
  rworse
  2017. október 04., szerda 15:41
  reuters, 27
  "...de mit akar most ezzel a levéllel a ManCs?"

  Például közölni? Tájékoztatni? Informálni? Ismertetni? Megmutatni? Újságnak, hírlapnak lenni?
 9. 28
  galambocskám
  2017. október 04., szerda 15:10
  Amikor a bernust kéne sztárolnia?
 10. 27
  reuters
  2017. október 04., szerda 14:53
  Azt megértem, hogy van valaki (itt konkrétan Ács Sándorné), akt elkeserít Botka visszalépése (és bánatában beolvas Szél Bernadettnek), de mit akar most ezzel a levéllel a ManCs?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra