Mintha Putyin érkezne – Orbán Viktor Pécsre látogatott

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 1.

Belpol

Az MTI ünneplő tömeget, a független sajtó fideszes aktivistákat említ.

Orbán Viktor Pécsre utazott, az MTI tudósítása szerint „ünneplő tömeg fogadta a Kodály Központban megrendezett jubileumi egyetemi program kezdete előtt”. A független Szabad Pécs szerint azonban „a kormányfőhöz nem engedték közel a sajtót, mintegy ötven fideszes aktivista várta, szinte kizárólag nyugdíjasok”. Értesüléseik szerint a kormányfő humorosan meg is jegyezte, hogy ő „tanévnyitóra érkezett”.

A független portál percről percre számol be a miniszterelnök látogatásáról, mint írják, Orbán „szimbolikus napot választott arra, hogy megszemlélje országa déli tartományát. Szeptember 1. Pécs Város Napja, az ünnepi közgyűlés mellett ma tartják a PTE tanévnyitó ünnepi szenátusi ülését, alapításának 650. évfordulóját”.

false

 

Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

Orbán programja az első magyarországi egyetem alapításának 650. évfordulója tiszteletére rendezett PTE650 elnevezésű ünnepségen kezdődött, ami előtt az Együtt és a Liberálisok közös sajtótájékoztatót tartottak, egyebek mellett Páva Zsolt távozását követelve, a Zsolnay Kulturális Negyed gyaloghídján pedig „Szabad ország, szabad egyetem”, és

„Viktor, nem látunk itt szívesen”

feliratú molinók várták a miniszterelnököt. És persze hatalmas biztonsági készültség. A Szabad Pécs tudósítója szerint a Kodály Központtól a Tudásközpontig lezártak minden parkolót.

Ahogy arról a 444 beszámolt, Orbán beszédét „10 órától élőben közvetítette volna a kormany.hu, de némi késés után, fél 11 előtt pár perccel kiírták: Technikai okokból a mai élő közvetítés elmarad, a felvétel az eseményt követően elérhető lesz a kormany.hu Youtube-csatornáján és a Sajtószobában”.

A Szabad Pécs írja, „tegnap gyakorlatilag leváltották a polgármestert, vélhetően Orbán Viktor érkezésére akart a helyi Fidesz erős lépéssel felkészülni. Az eseményeket láthatóan a minap pártja frakcióvezetőjévé választott Csizi Péter országgyűlési képviselő irányítja”.

Figyelmébe ajánljuk