Micsoda élet: most bárki megnézheti, milyen pompás jachton élt Orbán szaúdi szomszédja

  • - urfi -
  • 2017. június 9.

Belpol

Sőt, aki nem sajnál rá rongyos 4 és fél milliárdot, az meg is veheti a Le Pharaont!

Tavaly novemberben arról írtam cikket, hogy egy horvát kikötőben pont egyszerre és pont ugyanott kötött ki a világhírű pénzmosó, Ghaith Pharaon és Mészáros Lőrinc. Ebből idézek egy bekezdést:

„Pharaon a tulajdonosa egy Le Pharaon nevű, 100 láb hosszú jachtnak, amelyen a hajófar alatt egy szfinx képe látható. Felségjelzése szerint az anyakikötője London” – olvasható a még mindig érvényes, de lassan muzeális értékű Interpol-körözésben. 1992 óta valószínűleg többször változott, hogy milyen felségjelzés alatt hajózik és formálisan kinek a nevén van, de Pharaonnak azóta is kedvelt tartózkodási helye a jacht, amelyet magyarországi cégeihez hasonlóan magáról nevezett el. Nem biztos, hogy csak ő használja, de hogy ő sokat használja, az igen. Mivel kétségkívül impozáns darabról van szó, ráadásul a tulaj sem akárki, ezért az elmúlt negyedszázadban sokan vettek részt a Pharaon-spottingban. A szokásos jachtfigyelő oldalak mellett különböző országok bulvár- és politikai sajtója számolt be róla, hol kötött ki és milyen hajókkal találkozott. Az egyik legnagyobb török napilap, a Hürriyet például 2013 nyarán a népszerű üdülőhely, Bodrum kikötőjében látta Pharaon jachtját, amelynek utasai elsötétített, páncélozott autóban távoztak. 2005-ben pedig abból lett hír, hogy a Le Pharaon a görög Lavrion kikötőjében Abdullah szaú­di király személyes jachtja mellett horgonyzott, nem sokkal annak trónra lépése előtt.

Pharaon azóta elhunyt, a 444 pedig most észrevette, hogy árulják a jachtját, mindössze 15 millió eurós kikiáltási áron. És ha már árulják, akkor nagyszerű fotókat is feltöltöttek róla.

Nem kicsi:

false

Fotó: edmiston.com

false

 

Fotó: edmiston.com

Talán itt hajtotta álomra a fejét Ghaith:

false

 

Fotó: edmiston.com

Helikopterek fogadására is maximálisan alkalmas:

false

 

Fotó: edmiston.com

Remek tárgyalóhely:

false

 

Fotó: edmiston.com

Szép kilátások:

false

 

Fotó: edmiston.com

De Orbán Viktor és családja figyelme valószínűleg már nem a jachtra összpontosul, hanem arra a kínzó kérdésre, hogy mi lesz a kastélyokkal.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?